x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest împotriva obligativității vaccinării

Protest împotriva obligativității vaccinării

04 Noi 2017   •   18:24
Protest împotriva obligativității vaccinării

Peste 150 de persoane de diferite vârste protestează sâmbătă, în Parcul Izvor, împotriva obligativităţii vaccinării. 

Protestarii au adus o staţie de amplificare şi flutură mai multe steaguri ale României. Tenorul Vlad Miriţă a cântat "Deşteaptă-te Române". 

Ei au bannere pe care este scris: "Vrem medici, conştiinţă, nu funcţionari publici", "Libertatea e un drept, vaccinarea e o alegere", "Vaccinarea obligatorie este încălcarea drepturilor omului, încălcarea proprietăţii", "Unde există risc, trebuie să existe alegere", "Vrem sănătate şi acces la servicii medicale decente, nu vaccinări obligatorii", "Vaccinarea obligatorie = autism = sterilizare = exterminare", "Vaccinarea obligatorie = moarte sigură". 

"Mai sunt 15 zile până la votarea de către Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind vaccinarea populaţiei în România şi ne-am gândit să tragem un semnal de alarmă prin intermediul căruia opinia publică, dar şi parlamentarii români, să realizeze că acest proiect de lege este unul neconstituţional, încalcă şi alte legi naţionale, dar şi internaţionale, convenţii şi tratate la care România a achiesat. Din păcate, populaţia nu cunoaşte faptul că prin intermediul acestui proiect de lege vor fi vaccinaţi şi adulţii, anumite clase socio-profesionale vor fi beneficiare ale acestui proiect. Nu se cunoaşte faptul că, în cazul unei epidemii, întreaga populaţie va fi vaccinată, iar din păcate, declanşarea epidemiei se poate face, conform proiectului de lege, şi în urma unei recomandări a OMS, ceea ce, în opinia noastră, nu ar fi un lucru normal, corect", a declarat preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, Costel Stanciu. 

El a spus că ar fi fost necesară o campanie de informare a populaţiei care să dureze mai mulţi ani. Potrivit acestuia, vor mai fi organizate astfel de proteste, în acelaşi loc, în fiecare zi de luni în săptămânile care vor urma. 

Daniel Tofan, participant la protest, a afirmat că este împotriva obligativităţii vaccinării, şi nu împotriva vaccinării. 

"Noi nu suntem anti-vaccinişti. Suntem împotriva impunerii obligativităţii vaccinării ", a afirmat, la rândul său, George Stoian, reprezentant al Asociaţiei Pro Decizii Informate, el precizând că cine doreşte să îşi vaccineze copiii, o poate face.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest vaccinare parcul izvor