x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest însângerat la penitenciarul Colibaşi. Vezi ce-au făcut doi deţinuţi

Protest însângerat la penitenciarul Colibaşi. Vezi ce-au făcut doi deţinuţi

08 Sep 2012   •   16:14
Protest însângerat la penitenciarul Colibaşi. Vezi ce-au făcut doi deţinuţi

Doi dintre detinutii care au fost de fata la scandalul de la Penitenciarul Colibasi, judetul Arges, dar nu au fost implicati in conflict, si-au batut cate un cui in cap in semn de protest fata de declansarea procedurii disciplinare impotriva lor, scrie antena3.ro

Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Colibasi, in urma incidentului, cei doi au fost dusi la cabinetul medical al inchisorii si la camera de garda din cadrul penitenciarului, starea lor de sanatate fiind in parametri normali. Ei urmeaza sa fie transferati la Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova-sectia chirurgie.

Detinutii respectivi fac parte din cei sapte care s-au aflat in zona de conflict, dar nu au fost implicati direct in scandalul izbucnit in curtea de plimbare a penitenciarului.

"Doua persoane private de libertate, care executa pedeapsa cu inchisoarea in regim de maxima siguranta, si-au introdus in mod voluntar cate un corp strain metalic, respectiv cate un cui, in zona frontala. Ambele persoane au recurs la acest gest ca urmare a declansarii procedurii disciplinare pentru implicarea in incidentul din 5 septembrie. Urmeaza ca cele doua persoane sa fie transferate la Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova-sectia chirurgie, pentru a ramane sub supraveghere medicala de specialitate. In cursul zilei, conducerea Penitenciarului Colibasi a discutat cu persoanele private de libertate pentru a le prezenta procedura disciplinara si consecintele medicale. Persoanele in cauza au fost consiliate psihologic periodic si au fost incluse in programe specifice", se arata intr-un comunicat al Penitenciarului Colibasi.

×