x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest violent la combinatul Mechel Câmpia Turzii: Angajaţii disponibilizaţi îşi cer salariile compensatorii

Protest violent la combinatul Mechel Câmpia Turzii: Angajaţii disponibilizaţi îşi cer salariile compensatorii

27 Feb 2013   •   09:37
Protest violent la combinatul Mechel Câmpia Turzii: Angajaţii disponibilizaţi îşi cer salariile compensatorii

Câteva sute de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care au fost disponibilizaţi în ianuarie şi februarie, protestează, la această oră, în faţa combinatului, cerând cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul. Unii au sărit gardurile, au pătruns în combinat şi în cheamă pe director la discuţii. Ei spun că trebuiau să primească banii în 45 de zile de la disponibilizare.

Protestatarii acuză că, pe lângă salariile ce trebuie să le primească, le-au fost luați bani în acontul bonurilor de masă pe care nu le-au mai primit până la urmă.

"Conducerea Mechel Câmpia Turzii trebuia să ne achite în 45 de zile de la disponibilizare cele trei plăţi compensatorii la care aveam dreptul. Sunt peste 700 de persoane care au fost disponibilizate în lunile ianuarie şi februarie şi care nu au primit banii. În plus, trebuia să primim şi bonurile de masă", a spus unul dintre protestatari, potrivit RTV.

Acesta a reclamat faptul că nu au găsit nicio înţelegere la conducerea societăţii şi a spus că oamenii sunt disperaţi, pentru că au rate la bănci şi contau pe cele trei salarii compensatorii, care se ridică la sume cuprinse între 3.500 şi 4.000 de lei.

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a acuzat conducerea Mechel România că a vândut combinatul fără să anunţe sindicatul.

"Contractul colectiv de muncă de la Mechel Câmpia Turzii nu a fost respectat, conducerea combinatului nu a acordat cele trei salarii compensatorii angajaţilor disponibilizaţi. Vânzarea combinatului s-a făcut cu încălcarea legii, fără să fie anunţat sindicatul. Nu există documente pentru vânzare. Noi vom face plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi vom acţiona în instanţă conducerea Mechel Câmpia Turzii", a spus Ioan Pascu.


×