x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste în benzinării față de prețurile la carburanți. Șoferii alimentează de 50 de bani sau un leu, blocând pompele

Proteste în benzinării față de prețurile la carburanți. Șoferii alimentează de 50 de bani sau un leu, blocând pompele

de Alice Petrescu    |    30 Iun 2022   •   22:03
Proteste în benzinării față de prețurile la carburanți. Șoferii alimentează de 50 de bani sau un leu, blocând pompele
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Şoferii încep să se revolte din cauza scumpirii continue a carburanților. Protestul vine chiar în ziua în care executivul a adoptat ordonanța reducerii cu 50 de bani a prețului combustibilului. Oamenii susțin că acest ajutor de 50 de bani este o bătaie de joc.

Mai mulți șoferi din Capitală au blocat în această seară benzinăriile în semn de protest față de prețurile tot mai mari la benzină și motorină. Ei au alimentat cu sume între 50 de bani și un leu, iar apoi s-au așezat iarăși la coadă, îngreunând activitatea benzinăriilor.

"Am alimentat de 35 de bani. Acesta este ajutorul dat de Guvern. Da, să mai rămână și mie 15 bani poate îmi iau o pâine. Sau eu știu, un covrig sau gaura de la covrig o să-mi iau cu diferența de 15 bani.  Mai mult nu ne permitem, atât ne-a ajutat guvernul, cu 50 de bani", a spus un şofer, potrivit Antena3.

Un alt tânăr a venit să alimenteze cu o pușculiță plină cu monede.„Am avut o pușculiță plină. Am avut 100 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare,” a marturisit acesta.

În perioada imediat următoare sunt anunțate proteste, nu doar în Capitală, ci și în țară, contestatarii cerând măsuri viabile și ample, astfel încât reducerea prețului la benzină și motorină să producă efecte reale.

De asemenea, compensarea cu 50 de bani, ce va intra în vigoare din 1 iulie, face parte dintr-un proiect de lege neclar pentru șoferii români, asta pentru că există benzinării care nu sunt obligate să acorde reducerea de 50 de bani, dar și pentru că prețul ar urma să fie afișat doar pe bon.

În aceste condiții, dacă vreți să vă asigurați că veți beneficia de reducerea de 50 de bani, este nevoie să întrebați la ghișeul benzinăriei dacă aplică sau nu ajutorul de stat, înainte de a alimenta.

Actualele scumpirile de la carburanți vin pe fondul evoluției barilului de petrol, mai ales după noile sancțiuni impuse Rusiei de Uniunea Europeană.

 

×