x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste în Bucureşti, ziua 6. Sute de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii. Ministrul de Interne, Traian Igaş a fost lângă protestatari câteva minute! LIVE TEXT

Proteste în Bucureşti, ziua 6. Sute de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii. Ministrul de Interne, Traian Igaş a fost lângă protestatari câteva minute! LIVE TEXT

18 Ian 2012   •   18:25
Proteste în Bucureşti, ziua 6. Sute de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii. Ministrul de Interne, Traian Igaş a fost lângă protestatari câteva minute!  LIVE TEXT

UPDATE 23:30 - Ministrul de Interne, Traian Igas a declarat ca, instituit dupa violentele inregistrate duminica, Codul Albastru va fi mentinut "cat va fi nevoie". Pe o scara de la 1 la 4, Codul Albastru este la nivelul 2, echivalent unui nivel moderat de alertare.

UPDATE 22:44 - Ministrul de Interne, Traian Igas a fost prezent in Piata Universitatii, spunand ca "oamenii au tot dreptul sa protesteze. Atata timp cat o fac pasnic, este absolut normal". Igas a mai spus ca in decembrie 1989, s-a aflat in Piata Universitatii, "poate de aceeasi parte a baricadei cu cei care se afla aici, in aceste zile".

UPDATE 21:25 - Deputatul PDL Ioan Botis a fost busculat de protestatari in fata sediului Partidului Democrat-Liberal din Bistrita. El a invitat oamenii sa stea de vorba, dar nimeni nu i-a acceptat invitatia, cerandu-i-se demisia.

UPDATE 21:11 - Jandarmii au retinut doua persoane care au incendiat cateva bannere. Alte cinci retineri au fost efectuate in cursul acestei zile pentru port de arme albe si detinere de droguri.

UPDATE 20: 02 - Fluturasi distribuiti printre manifestanti anunta ca in perioada 17-23.01.2012 este interzisa, intre orele 17 - 00, comercializarea bauturilor alcoolice magazinele situate la mai putin de 1000 de metri de locul de desfasurare a protestelor. Masura nu se ava aplica localurilor din Centrul Vechi.

Printre pancartele purtate de protestatari si-a facut aparitia un banner pe care scrie "Traiasca Regele Mihai!".

UPDATE 19:49 - Primul aliat in lupta cu frigul. In piata a aparut o toneta care distribuie gratuit ceai cald. "Luati cu incredere, nu sunt droguri!", avertiza cel care impartea paharele doritorilor.

UPDATE 19:36 - Invocand aplicarea legii privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, jandarmii au comunicat demonstrantilor ca nu le mai este permisa acoperirea fetei cu cagule sau fulare.

UPDATE 19:33 - Un incident a avut loc in zona Palatului Sutu, atunci cand un protestatar a afisat un banner pe care inscriptionase mesajul "Legalizati marijuana", mai multe persoane din apropierea sa au incercat sa-l ia la bataie. Jandarmii l-au retinut pe autorul bannerului si l-au condus la sectia de politie.

UPDATE 19:28 - Trei protestatari au fost ridicati de fortele de ordine din Piata Universitatii. Unul dintre ei a fost deja arestat preventiv pentru 25 de zile, iar ceilalti doi huligani au fost propusi pentru arestare, pentru furt calificat

UPDATE 18:51 - La aceasta ora se inregistreaza miscari de protest in localitati din 20 de judete, manifestari la care participa mii de persoane.

UPDATE 17:20 - Vanzarea bauturilor alcoolice a fost interzisa, incepand de miercuri si pana luni, pe o raza de un kilometru in jurul Pietii Universitatii. De asemenea, joi, cand sunt anuntate marsul si mitingul USL, restrictiile vor fi extinse la Piata Romana, Piata Victoriei si Parcul Herastrau.


Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a emis o dispozitie prin care este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice in zona centrala, la solicitarea Jandarmeriei Bucuresti, in baza legii privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

Astfel, in perioada 18- 23 ianuarie, agentii economici situati la o distanta de minim un kilometru fata de Piata Universitatii nu au voie sa comercializeze bauturi alcoolice intre orele 17.00 si 24.00.

UPDATE 16:27 - Cateva sute de oameni sunt adunati, in prezent, in fata Teatrului National, continuand sa protesteze impotriva puterii. Este a sasea zi in care oamenii se aduna in strada.

×