x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste la Oltchim: Un muncitor a leşinat, 15 angajaţi Oltchim au intrat în greva foamei

Proteste la Oltchim: Un muncitor a leşinat, 15 angajaţi Oltchim au intrat în greva foamei

13 Sep 2012   •   11:07
Proteste la Oltchim: Un muncitor a leşinat, 15 angajaţi Oltchim au intrat în greva foamei

De cateva zile, sute de angajati ai Oltchim protesteaza in fata combinatului, cerandu-si drepturile salariale restante, dar si demisia liderului sindical, Mihai Diculoiu. Numarul angajatilor care au intrat in greva foamei a ajuns la 15, iar astazi, in timpul protestelor, un barbat a lesinat pe scarile de la intrarea in pavilionul administrativ.

"Salariatii sunt din nou in fata pavilionului administrativ si vor ramane acolo pentru a protesta pana cand liderul de sindicat Mihai Diculoiu va intelege sa demisioneze. De asemenea, vrem sa ni se achite banii restanti si sa se gaseasca fondurile necesare repornirii instalatiilor, pentru ca privatizarea sa nu ne prinda cu combinatul inchis", a declarat, astazi, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

Astazi, la Oltchim, a ajuns si Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social. Potrivit Mediafax, protestatarii l-au acuzat pe ministrul Liviu Pop ca Guvernul nu si-a tinut promisiunile in ceea ce priveste plata salariilor restante si au cerut ca premierul Victor Ponta sa vina sa discute cu ei.

Liviu Pop a reusit cu greu sa li se adreseze protestatarilor, din cauza huiduielilor. "O sa avem o intalnire. Am spus ca in sapte zile vom gasi solutii, s-a achitat avansul pe iulie si urmeaza sa achitam integral salariile pentru iulie si august. S-au respectat toate promisiunile, urmeaza sa gasim solutii in continuare", a declarat Liviu Pop.

La fata locului au fost mobilizate efective importante ale fortelor de ordine, pentru ca multi oameni vor sa intre cu forta in Pavilionul Central, unde se tin negocierile.

×