x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestele din România în presa internaţională: "Guvernul de la Bucureşti trezeşte furia mulţimii"

Protestele din România în presa internaţională: "Guvernul de la Bucureşti trezeşte furia mulţimii"

de Cristian Ionescu    |    14 Ian 2012   •   21:00
Protestele din România în presa internaţională: "Guvernul de la Bucureşti trezeşte furia mulţimii"

Am intrat din nou in atentia mass-media internationala, principalele agentii de stiri monitorizand manifestatiile din Romania si descriind situatia de la noi din tara ca fiind una 'sensibila'.

Reuters: Mii de romani protesteaza fata de masurile de austeritate

Mii de romani au participat la treia zi de proteste sambata, in Bucuresti si alte orase, furiosi din cauza unui proiect de lege care face parte din reforma in domeniul sanatatii si impotriva masurilor guvernamentale de austeritate. Guvernul a retras proiectul de lege privind reforma medicala in domeniul sanatatii, vineri, dupa proteste de strada si critici vehemente, dar nu a reusit sa aline furia multimii, care a cerut alegeri anticipate si demisia presedintelui Traian Basescu, scrie Reuters

Protestatarii au scandat si au purtat bannere pe care scria "Ajunge cu furtul", "Ne-ati mintit si ne-ati jefuit" si "Plecati si lasati-ne in pace ". Unii dintre ei au intrat in conflicte cu politistii, degenerand in lupte de strada, cu raniti de ambele parti.

Protestele au inceput, joi, in sprijinul adjunctului ministrului Sanatatii, Raed Arafat, care a demisionat in aceasta saptamana dupa ce a criticat proiectul legii de reforma medicala si a generat un conflict cu presedintele Basescu, un sustinator al proiectului.

Associated Press: Romanii protesteaza impotriva guvernului pentru a treia zi

Romanii au protestat in orase din intreaga tara, pentru a treia zi, impotriva guvernului, pe care dau vina pentru austeritate si scaderea standardelor de viata, scrie si AP

Peste 1.000 de protestatari au manifestat in Bucuresti, in Piata Universitatii, sambata, generand blocarea traficului in centrul Capitalei. Dupa sapte ore, oamenii refuzau sa plece, ciocnindu-se de mai multe ori cu politisti.

CNBC descrie evenimentele din Romania, in editia online, iar CNN face live text cu ce s-a intamplat in Piata Universitatii.

AFP: Manifestatie impotriva lui Basescu la Bucuresti

"Mai multe sute de romani au manifestat sambata la Bucuresti pentru a cere demisia presedintelui Basescu, considerat responsabil de scaderea nivelului de trai in urma unor severe masuri de austeritate adoptate incepand din 2010'

DPA/Germania & APA/ Austria: Incidente la proteste impotriva masurilor de austeritate

'Bucuresti – Cu ocazia protestelor impotriva politicii de austeritate a guvenului Romaniei au avut loc incidente in capitala Romaniei. In noua alte orase din tara mitingurile de sambata au ramas pasnice. Tinta protestelor au fost masurile de austeritate pe care cabinetul primului Ministru Boc le-a impus in ultimii doi ani. Prin programul de taieri guvernul tarii afectate de criza financiara doreste sa indeplineasca conditiile puse de Fondul Monetar International (FMI)'

×