x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestul în memoria lui Ionuţ Anghel, băieţelul ucis de maidanezi, aprobat pentru luni, la ora 18:00, în Parcul Izvor

Protestul în memoria lui Ionuţ Anghel, băieţelul ucis de maidanezi, aprobat pentru luni, la ora 18:00, în Parcul Izvor

06 Sep 2013   •   15:35
Protestul în memoria lui Ionuţ Anghel, băieţelul ucis de maidanezi, aprobat pentru luni, la ora 18:00, în Parcul Izvor

Acţiunea de protest în memoria lui Ionuţ Anghel, anunţată pentru vineri, în Piaţa Romană, a fost aprobată să se desfăşoare luni, între orele 18.00 şi 19.45, vizavi de Palatul Parlamentului, în Parcul Izvor.

Primăria Capitalei a arătat vineri, într-un comunicat de presă, că la Comisia pentru Aprobarea Adunărilor Publice din cadrul municipalităţii au fost depuse două cereri privind "adunări publice care au ca obiect câinii comunitari". Una dintre cereri, depusă de Nadine Apostolescu în 4 septembrie, a fost aprobată în cadrul comisiei pentru duminică 8 septembrie, între orele 11.00 şi 14.00, vizavi de Palatul Parlamentului, în alveola de la Parcul Izvor. Cealaltă cerere de protest, depusă de Victor Laurenţiu Stancu, a fost aprobată pentru luni 9 septembrie, între orele 18.00 şi 19.45, tot vizavi de Palatul Parlamentului, în alveola de la Parcul Izvor.

Municipalitatea a precizat că, în cazul celei de-a doua cereri, solicitantul a vrut iniţial aprobare pentru vineri 6 septembrie, în Piaţa Universităţii, iar apoi la Piaţa Romană. "Reprezentanţii comisiei au explicat că în niciuna din aceste două locaţii nu pot fi aprobate solicitări de protest, întrucât la Piaţa Universităţii există deja proteste spontane (Roşia Montană), iar în Piaţa Romană nu exista un spaţiu adecvat pentru astfel de manifestări. Pe cale de consecinţă, domnul Stancu Victor Laurenţiu şi-a modificat cererea alegând ca loc de desfăşurare alveola de la Parcul Izvor, vis-a-vis de Palatul Parlamentului, în data de 09.09.2013", se arată în comunicatul de presă al municipalităţii.

Reprezentanţii Primăriei au menţionat că toate adunările publice sunt stabilite în cadrul Comisiei pentru Aprobarea Adunărilor Publice, din care fac parte reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, ai Brigăzii Rutiere, ai Jandarmeriei Bucureşti, ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, ai Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti, ai Administraţie Străzilor, ai Administraţie Lacuri Parcuri şi Agrement, ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

"Numai după ce aceştia propun, cererea ajunge pentru aprobare la primarul general. În consecinţă, propunerea pentru Piaţa Romană nu i-a fost prezentată primarului general", a mai precizat municipalitatea.

Anterior, comunitatea online a părinţilor Desprecopii.com şi Asociaţia Pro Civilizaţie au anunţat că mitingul programat pentru vineri, în Piaţa Romană, nu a primit aprobare din partea Primăriei Capitalei pentru locaţia şi ora la care era făcută cererera, astfel că manifestul public a fost amânat pentru cel organizat de Nadine în Parcul Izvor, duminică, între orele 11.00 şi 14.00.

"A fost depusă o nouă cerere de miting şi pentru săptămâna viitoare", preciza comunitatea părinţilor.

Comunitatea online a părinţilor a anunţat, joi, o acţiune de protest în memoria lui Ionuţ Anghel şi a tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi, cerând autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.


×