x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protocol - Sfaturi portugheze contra inundaţiilor

Protocol - Sfaturi portugheze contra inundaţiilor

de Elena Stan    |    12 Iul 2008   •   00:00

Administraţia Naţională "Apele Române" şi Instituto da Agua din Portugalia au semnat un protocol de colaborare privind un schimb de experienţă în gestiunea secetei şi a inundaţiilor, cu scopul de a realiza un proiect comun pentru accesarea fondurilor europene.

Administraţia Naţională "Apele Române" şi Instituto da Agua din Portugalia au semnat un protocol de colaborare privind un schimb de experienţă în gestiunea secetei şi a inundaţiilor, cu scopul de a realiza un proiect comun pentru accesarea fondurilor europene. "În ultimii ani şi-au pus amprenta asupra României aceste schimbări climatice, nu numai fenomenele deosebite gestionate de noi, precum inundaţiile, dar iată că şi seceta. România a căpătat experienţă în gestionarea inundaţiilor, iar Portugalia are experienţă în ceea ce înseamnă gospodărirea apei şi găsirea soluţiilor pentru combaterea secetei. Sperăm ca pînă la sfîrşitul lui 2009 să punem în practică proiectul", a declarat Marius Postelnicescu, directorul general ANAR. Protocolul are drept scop facilitarea schimbului de experienţă şi de informaţii, pentru ca în viitorul apropiat cele două ţări să depună proiecte comune, pentru a obţine finanţare UE, a completat Luciana Varga, Secretarul de stat în Ministerul Mediului.

EXPERIENŢĂ. Postelnicescu a spus că vor fi organizate grupuri de lucru cu specialişti din cele două ţări. România, care nu a avut pînă acum probleme cu seceta, urmînd să înveţe de la Portugalia, unde 90% din zilele anului sunt calde sau foarte calde, cum să prevină şi să combată acest fenomen. La rîndul ei, Portugalia poate beneficia, în opinia acestuia, de trainininguri de la specialişti români, care să le vorbească despre baraje, diguri sau regularizarea debitelor apelor. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: verde!