x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prunariu: Neil Armstrong a fost primul şi cel mai important erou

Prunariu: Neil Armstrong a fost primul şi cel mai important erou

de Marina Constantinoiu    |    26 Aug 2012   •   07:46
Prunariu: Neil Armstrong a fost primul şi cel mai important erou

Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman, a declarat in exclusivitate pentru Realitatea TV ca 'Neil Armstrong a fost primul si cel mai important erou'. El a povestit cum a trait el momentul in care Neil Armstrong a ajuns pe Luna. "Despre 1969 imi amintesc clar ca aveam 17 ani si impreuna cu parintii am stat pana la 4 dimineata, cand s-a transmis in direct acest eveniment extraordinar pentru intreaga lume. A fost un moment emotionat. A fost un indemn pentru tineri', a spus Prunariu.

Citeste si Barack Obama, despre Neil Armstrong: Este printre cei mai mari eroi americani din toate timpurile
Neil Armstrong - portretul unui erou
A murit astronautul Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna

Buzz Aldrin, al doilea om care apus piciorul pe Luna: "Ne va fi dor de un mare lider!". Politicieni si oameni de stiinta evoca memoria astronautului Neil Armstrong

Aselenizarea – adevar sau inscenare? Ce secret dezvaluia Neil Armstrong, in urma cu trei luni, despre teoria conspiratiei


Desi s-a ferit intotdeauna de presa si de aparitiile publice, Neil Armstrong a acceptat in mai 2012 in sfarsit sa acorde un interviu pe tema misiunii Apollo 11, cea mai indrazneata aventura de explorare a Omenirii, relateaza Realitatea TV, care citeaza guardian.uk. In interviul care s-a intins pe parcursul unei ore, Neil Armstrong a dezvaluit ca misiunea Apollo 11 a avut doar 50% sanse de reusita si si-a exprimat regretul ca Statele Unite si-au cam pierdut entuziasmul pentru explorarea spatiului.

"Cu o luna inainte, consideram ca aveam 90% sanse de a ne intoarce in siguranta pe Terra, insa doar 50% sanse de a aseleniza cu succes. Existau foarte multe necunoscute legate de coborarea de pe orbita selenara, astfel incat existau sanse mari ca sa fi scapat ceva din vedere", si-a amintit Armstrong.

"NASA a fost una dintre institutiile care i-au motivat cel mai mult pe elevi si studenti sa obtina lucruri extraordinare. Din pacate, programul spatial american nu-i mai stimuleaza pe tineri la fel de mult", a deplans cel mai faimos astronaut din lume situatia in care a ajuns Agentia Spatiala Americana.

(marina.constantinoiu@jurnalul.ro)

×