EDITIA a II-a
Conducerea PSD a stabilit ieri criteriile dupa care se vor desfasura alegerile preliminare, in vederea desemnarii candidatilor la Parlament.
SILVIU SERGIU
Selectarea celor care vor fi trecuti pe listele electorale se va face prin vot uninominal, secret, direct si liber exprimat, la care va participa orice membru de partid cu cotizatia platita la zi.
PROCEDURA. Pentru a putea intra in cursa pentru un loc pe listele pentru Legislativ, un membru PSD va trebui sa indeplineasca insa o serie de conditii, printre care se numara: "sa fie cunoscut ca un om cinstit", "sa nu fi fost suspendat sau revocat din functia de conducere", "sa nu i se fi retras sprijinul politic pentru functia obtinuta", "sa nu se fi dispus inceperea urmaririi penale impotriva sa". Acestor criterii li se adauga recunoasterea meritelor profesionale si cunoasterea limbilor straine. Potrivit lui Dan Nica, membru in Biroul Coordonator al PSD, maximum 10% dintre candidati vor fi stabiliti de conducerea centrala a partidului, Biroul Coordonator. Desi nu s-a discutat despre cazul lui Adrian Nastase, Nica a precizat ca, in tarile care aplica acest sistem, exista cutuma ca presedintele de partid sa intre automat pe liste. Candidaturile vor fi validate de organizatia judeteana de partid.
CAMPANIE. Alegerile interne se vor desfasura la 5 septembrie, simultan in toate judetele tarii. Campania electorala va dura 18 zile. Pe timpul campaniei, candidatii se vor limita la intalniri directe cu alegatorii.
Citește pe Antena3.ro
DIRECTOR
Dan Nica va fi directorul campaniei electorale a PSD pentru alegerile generale din aceasta toamna. Instalarea sa in acesta functie se va face vineri, cu ocazia sedintei Biroului Executiv Central al PSD. BExC se va pronunta si asupra noului sistem de desemnare a candidatilor pentru alegerile preliminare.