x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PSD nu mai are bani „nici să treacă strada”. Portăreii vânează maşinile, calculatoarele şi mobila din Kiseleff

PSD nu mai are bani „nici să treacă strada”. Portăreii vânează maşinile, calculatoarele şi mobila din Kiseleff

de Robert Veress    |    16 Feb 2012   •   14:31
PSD nu mai are bani „nici să treacă strada”. Portăreii vânează maşinile, calculatoarele şi mobila din Kiseleff

Partidul Social Democrat a intrat in executare silita. La propriu. Executorii judecatoresti au inceput sa viziteze sediul central al formatiunii, din Soseaua Kiseleff, numarul 10.

Lupta pe masinile, calculatoarele si mobilierul care se gasesc acolo va fi acerba. Toate conturile PSD sunt goale, iar sumele datorate sunt mari, de ordinul milioanelor de euro. Azi, la ora 13, la PSD s-a prezentat un executor judecatoresc insotit de un avocat, in vederea recuperarii unei sume derizorii, de 4.500 de euro.

'Reprezentantii PSD ne-au propus sa esalonam pe sase luni la plata suma de circa 20.000 de lei. Clientii mei au refuzat si au acordat PSD un termen de trei zile. Pana luni, dansii trebuie sa decida ce vom face. Daca nu gasesc o solutie, vom reveni marti sau miercuri si vom pune sechestru pe tot ce gasim aici', a declarat avocatul Mihai Kehaiyan, pentru Jurnalul National.

Acesta a reprezentat in instanta patru persoane fizice din Sibiu, care au inchiriat Partidului Social Democrat un apartament pe strada Atena, din Bucuresti, in luna decembrie 2005. Chiria de 1.300 de euro lunar nu a fost achitata cu regularitate de PSD, proprietarii obtinand banii cuveniti (14.300 euro) abia in februarie 2009, in urma unei sentinte judecatoresti din octombrie 2008. Pentru perioada aprilie 2007 – februarie 2009 a mai ramas, insa, un rest de plata, reprezentand penalitati de intarziere.

Acest rest de plata, de 4.500 de euro, a fost stabilit printr-o sentinta pronuntata de judecatorul Adrian Nastase (coincidenta de nume), de la Judecatoria Sectorului 1, in luna martie 2010. De atunci si pana in prezent s-a tot incercat recuperarea banilor fara executare silita, fara succes. 'Am facut adrese la toate bancile si fiecare dintre acestea ne-au comunicat lipsa de disponibil in conturi. Mai mult decat atat, ne-au comunicat o serie de alti creditori. Avand in vedere trecerea mare de timp si imposibilitatea clientilor mei de a-si recupera creantaprin calea popririi, deci dreptul ce li se cuvine, nu am avut o alta posibilitate decat aceea de a trece la alte masuri de executare. In ciuda faptului ca au primit somatia de executare in luna decembrie nu au inteles sa isi indeplineasca obligatia legala'.

Contactat de Jurnalul National, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea se afla in sediul PSD la momentul aparitiei portareilor. 'Nu stiu nimic despre aceasta problema. Ma voi interesa'. Dupa incheierea procesului verbal intre reprezentantii PSD si executorul judecatoresc / avocatul creditorilor, Liviu Dragnea nu a mai fost de gasit.

×
Subiecte în articol: psd executare silita portarei