x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PSD: Voinescu avea la TVR, în 2007, rating de 1,5 şi salariu de 70 de milioane de lei

PSD: Voinescu avea la TVR, în 2007, rating de 1,5 şi salariu de 70 de milioane de lei

29 Iun 2010   •   00:00

Grupul parlamentar PSD a exprimat, marţi, în plenul Parlamentului, un drept la replică în numele lui Alexandru Sassu, în care se precizează că deputatul PDL Sever Voinescu a "mâncat" banii poporului, ca realizator la TVR, având, în 2007, rating de 1,5 şi salariu de 70 de milioane de lei.

Deputatul PSD Adrian Solomon a luat cuvântul în plen precizând că doreşte să dea un drept la replică deputatului PDL Sever Voinescu, în numele grupului şi al lui Alexandru Sassu.

"Dreptul la replică este în numele grupului şi al lui Alexandru Sassu şi este adresat domnului Voinescu. Domnul Voinescu nu mai avea contract cu TVR din mai 2007, iar domnul Sassu a venit la TVR în iunie 2007. Domnul Voinescu avea rating 1,5 şi un salariu de 70 milioane pe lună. Cei de la TVR au spus că mai degrabă scapă de acest realizator care mănâncă banii poporului degeaba", a spus Solomon.

Dreptul la replică al grupului PSD a vizat acuzele făcute de deputatul PDL Sever Voinescu, marţi, în plen, care a susţinut că Alexandru Sassu a făcut epurare politică la TVR, pentru că i-a scos o emisiune din grila de programe.

Pe de altă parte, la reluarea şedinţei de plen, întreruptă la solcitarea PSD pentru a verifica acuzaţiile aduse de deputatul PDL Sever Voinescu, a fost supusă votului şi propunerea senatorului PSD Olguţa Vasilescu, de retrimitere la Comisiile de cultură a raportului privind lista reprezentanţilor în CA ale SRR şi SRTv şi reaudierea Adei Meseşan.

Propunerea senatorului Olguţa Vasilescu, susţinută de grupul PSD, a fost respinsă de plenul reunit al celor două Camere, aceasta întrunind 103 voturi "pentru", 204 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

La ora transmiterii acestei ştiri, parlamentarii votează secret, cu bile, CA ale SRR şi SRTv.

×
Subiecte în articol: observator