x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei, cercetată disciplinar pentru afirmaţii făcute fără mandat în dosarul crimei de la Perla

Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei, cercetată disciplinar pentru afirmaţii făcute fără mandat în dosarul crimei de la Perla

08 Mar 2012   •   06:38
Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei, cercetată disciplinar pentru afirmaţii făcute fără mandat în dosarul crimei de la Perla

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, este cercetata de superiori pentru afirmatii contradictorii facute in cazul crimei din Dorobanti, mai precis despre permisul de port arma al suspectului Gheorghe Vladan, pe care acesta l-ar fi obtinut in mod legal.

De partea cealalta, seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat ca din dosarul barbatului lipsesc mai multe documente esentiale.

Diana Sarca a declarat ca Gheorghe Vladean, pistolarul din Dorobanti, a luat permisul de port-arma legal si a facut inclusiv un examen psihologic, certificat de un medic din cadrul Ministerului de Interne. Mai mult, dosarul a fost aprobat de Nicolae Marinescu, cel care a fost desemnat initial interimar dupa demiterea lui Viorel Vasile si care la acea vreme era loctiitorul sefului Politiei Capitalei.

Purtatorul de cuvant a fost contrazis insa de seful Politiei Romane, Liviu Popa, care a garantat cu functia faptul ca dosarul lui Gheorghe Vladan este incomplet.

"Va asigur ca am vazut dosarul, sunt sapte file la dosar si lipsesc trei dintre ele. Va asigur ca nu exista niciun fel de aviz psihologic la dosar, ci doar cel de la medicul de familie. Daca apare acest aviz si este real, pot sa va spun sigur ca imi dau demisia", a spus Popa.

Chestorul Liviu Popa a anuntat si ca purtatorul de cuvant este cercetat de superiori pentru ca nu ar fi avut mandat din partea acestora sa faca afirmatiile in fata presei.

"Doamna Sarca va fi cercetata disciplinar pentru afirmatiile pe care le-a facut, atata vreme cat nu a avut un mandat in acest sens. Doamna Sarca, in calitate de purtator de cuvant al politiei capitalei, are un mandat pe care il poate prezenta opiniei publice si poate sa faca orice fel de afirmatii in interiorul acestui mandat. Din ce am discutat cu sefii ei, nu i-au dat mandat, motiv pentru care este cercetata si urmeaza sa se stabileasca in ce masura a gresit cu ocazia oferirii acestor informatii, din punctul meu de vedere, false", a declarat seful Politiei Capitalei, Liviu Popa, la RTV.

Diana Sarca, in varsta de 37 de ani, ocupa functia de purtator de cuvant al Politiei Capitalei din 2011, institutie in care si-a petrecut de altfel ultimii 15 ani.

×