x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PUSL, protest la Cluj: cerem Parchetului să facă lumină în cazul fondatorului UNTOLD, acuzat de abuzuri sexuale cu minori

PUSL, protest la Cluj: cerem Parchetului să facă lumină în cazul fondatorului UNTOLD, acuzat de abuzuri sexuale cu minori

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   12:40
PUSL, protest la Cluj: cerem Parchetului să facă lumină în cazul fondatorului UNTOLD, acuzat de abuzuri sexuale cu minori

Partidul Umanist Social Liberal a organizat, sâmbătă, un marș în Cluj, în lumina recentului scandal ce îl are în prim-plan pe unul dintre fondatorii festivalului Untold și lipsa oricărei reacții din partea primarului municipiului.

          Umaniștii clujeni nu au putut rămâne impasibili și au luat atitudine față de indiferența manifestată față de dezvăluirile presei locale.

          Membrii PUSL Cluj, prin vocea deputatului Steluța Cătăniciu, i-au cerut primarului Emil Boc să ia atitudine și să se delimiteze de un personaj asupra căruia planează suspiciuni că ar fi implicat într-un scandal privind diverse abuzuri, chiar sexuale, la adresa unor minori, precum și încurajarea consumului de droguri, fapte a căror gravitate este egalată doar de notorietatea sa.

          Este inadmisibil ca, după ce nu a ratat nicio ocazie să capitalizeze electoral pe marginea festivalului, primarul Emil Boc să nu schițeze nici cel mai mic gest de a condamna un scandal ce poate zgudui din temelii unul dintre cele mai importante orașe ale țării.

          „Marșul de astăzi este un răspuns la tăcerea stânjenitoare care s-a așternut în ultimele zile peste un subiect îngrozitor. Presa clujeană relatează zilnic, dezvăluie zilnic implicarea fondatorului Festivalului Untold în acte sexuale cu minori. Siguranța copiilor noștri trebuie să fie primordială pentru noi toți. Știm că actele sexuale cu minori sunt foarte greu de descoperit, poate din cauza jenei pe care o simt victimele. Iar când acestea sunt divulgate, instituțiile statului trebuie să își facă datoria până la capăt. De aceea cerem Parchetului să facă lumină în acest caz. Îi solicităm primarului Emil Boc să se delimiteze de acest scandal îngrozitor, care este o pată pe obrazul Clujului. L-a susținut necondiționat pe acest băiat, i-a pus Clujul la picioare, iar aceasta este răsplata”, a spus Steluța Cătăniciu.

                                                                        ››› Vezi galeria foto ‹‹‹
 

 

×
Subiecte în articol: pusl protest Untold abuz sexual minori