x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu F. Alexandru şi-a dat demisia din CNA: Să pleci dintr-un partid în dificultate e inacceptabil

Radu F. Alexandru şi-a dat demisia din CNA: Să pleci dintr-un partid în dificultate e inacceptabil

26 Apr 2012   •   10:40
Radu F. Alexandru şi-a dat demisia din CNA: Să pleci dintr-un partid în dificultate e inacceptabil

Senatorul PDL Radu F. Alexandru si-a dat demisia din functia de membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA). El urmeaza sa-si desfasoare in continuare activitatea de senator, a anuntat presedintele CNA, Rasvan Popescu.

"In aceasta dimineata, la secretariatul nostru, domnul Radu F. Alexandru si-a depus demisia din CNA, incepand de astazi, urmand sa-si desfasoare in continuare activitatea in Senat", a anuntat Rasvan Popescu.

In lagatura cu demisia din CNA, senatorul PDL a afirmat ca a pleca dintr-un partid aflat in dificultate reprezinta un gest inacceptabil.

"Astazi, 26.04.2012, mi-am dat demisia din Consiliul National al Audiovizualului. Cred ca si in politica romaneasca e timpul sa ajungem sa intelegem ca sunt lucruri care se pot face si lucruri inadmisibile. Din punctul meu de vedere, sa pleci de langa colegii cu care pana acum te-ai declarat solidar, sa pleci dintr-un partid aflat in dificultate pentru ca, dincolo de erori de necontestat, si-a facut datoria fata de tara, guvernand intr-un moment de maxima dificultate, reprezinta gesturi inacceptabile. Spre regretul meu, prea multi colegi din PDL au ales ca prioritate interesul personal, optiune pe care o apreciez ca descalificanta", precizeaza Radu F. Alexandru, intr-un comunicat.

Daca Radu F. Alexandru ar fi optat pentru indeplinirea mandatului de membru CNA si, implicit, pentru demisia din Parlament, numarul de voturi necesare pentru adoptarea motiunii de cenzura a opozitiei, care va fi dezbatuta vineri, scadea de la 231 la 230.

Radu F. Alexandru si-a depus demisia la CNA dupa ce, pe 24 aprilie, membrii Comisiei juridice a Senatului au stabilit ca senatorul PDL poate decide daca opteaza intre calitatea de parlamentar sau cea de membru al CNA pana vineri, 27 aprilie.

Comisia juridica a Senatului a luat aceasta decizie in urma unei scrisori care i-a fost adresata de senatorii PNL Minerva Boitan, Ioan Ghise si Paul Ichim, referitoare la situatia de incompatibilitate a senatorului PDL Radu F. Alexandru, numit membru titular al CNA in 27 martie.

×