x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin

Raed Arafat: Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin

07 Noi 2021   •   07:12
Raed Arafat: Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin
Sursa foto: Hepta

Tratamentul este mai toxic decât orice vaccin, a declarat, sâmbătă, șeful Departamentului pentru Situații de urgență (DSU), acesta spunându-le celor care nu vor să se vaccineze că virusul stimulează sistemul imunitar natural, în timp ce medicamentul este substanță chimică.

Raed Arafat a spus, sâmbătă, la Maratonul Informării, din Capitală, că virusul SARS-CoV-2 are multe necunoscute.

„Nu știm ce va fi, nu știm dacă va apărea o variantă care va fi mai dificil de gestionat din punct de vedere al vaccinării, al transmiterii, să fie mult mai agresivă ca actuala variantă. Acum există o variantă în Marea Britanie, care se știe că este mai contagioasă decât varianta Delta. Se vorbește despre ea și este sub examinare. Toate aceste aspecte ne arată că lucrurile nu s-au terminat. Vaccinul a rămas soluția optimă”, a spus dr. Raed Arafat.

Șeful DSU spune că încep să apară tratamente, dar acestea sunt substanțe chimice, nu stimulent natural, cum este vaccinul.

„Eu vreau să le spun tuturor celor care aşteaptă tratamentul să stea să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin. Tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respective. Are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm. Sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb, pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, pentru că și asta începe să devină un motiv: hai că noi așteptăm tratamente. Să nu aștepte! Vaccinul rămâne soluţia, iar valul 4 nu s-a terminat, iar după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinați, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4", a spus medicul.

Arafat a precizat că dacă vor fi persoane suficiente vaccinate, valul 5 va fi cu un impact mic pe sistemul sanitar, ceea ce va însemna că se va putea conviețui cu el fără măsuri similare celor luate până acum.

(sursa: Mediafax)

×