x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase

Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase

03 Dec 2021   •   16:41
Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase
Sursa foto: Lucian Alecu

Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el.

„Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document (certificatul verde - n.r.) la slujbele religioase. Părerea este unanimă”, spune, vineri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El spune că este nevoie de suportul Bisericii.

„Am avut deja o primă întâlnire. Am avut și alte întâlniri în care rolul educativ, în afară de partea religoasă, rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important și poate să contribuie la controlul pandemiei și încercăm să utiizăm și acest instrument”, adaugă Rafila.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spunea joi că certificatul verde nu este și nu poate deveni restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale, așa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor.

Premierul Nicolae Ciucă a spus joi, după o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase, că aceștia au cerut ca cetățenii să poată participa la slujbe fără certificat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexandru rafila