x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raluca Turcan: Atacul de la Perla putea fi prevenit dacă instituţiile statului şi-ar fi făcut datoria

Raluca Turcan: Atacul de la Perla putea fi prevenit dacă instituţiile statului şi-ar fi făcut datoria

08 Mar 2012   •   11:53
Raluca Turcan: Atacul de la Perla putea fi prevenit dacă instituţiile statului şi-ar fi făcut datoria

Deputatul PDL Raluca Turcan apreciaza ca atacul armat de la salonul de coafura Perla ar fi putut fi prevenit daca noua lege care pedepseste violenta domestica ar fi fost in vigoare si, de asemenea, daca reprezentantii statului si-ar fi facut datoria, a declarat joi, in timpul unei conferinte de presa, initiatoarea acestei legi, deputatul PDL, Raluca Turcan.

'Daca aceasta lege ar fi fost in vigoare, daca institutiile statului si-ar fi facut datoria, pentru ca aici vorbim si de delasare a unor reprezentanti ai institutiilor statului, atunci cand o femeie apeleaza fiind disperata la toate caile legale pe care le avea la dispozitie pentru a-si apara viata, poate ca ar fi fost prevenita o asemenea tragedie. Fac un apel catre toate femeile sa cunoasca importanta acestei legi, sa o cunoasca si sa apeleze la ea. Sa nu stea sa sufere in familie, sa nu cada prada mentalitatii ca rufele murdare trebuie spalate in familie', a spus Raluca Turcan.

Ea a mai precizat ca in noua lege a violentei domestice, o potentiala victima poate, printr-un ordin de restrictie adus la cunostinta autoritatilor, sa il oblige pe agresor sa predea arma.

'Prin legea pe care am initiat-o, orice femeie care este victima unui agresor, poate sa solicite instantei un ordin de restrictie, agresorul este tinut departe', a explicat Raluca Turcan.

Deputatul PDL a mai apreciat ca noua lege va fi intr-adevar un sprijin pentru femeile lipsite de aparare, in conditiile in care peste 92 la suta din victimele violentei domestice sunt femeile.

×