x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raluca Turcan: Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari

Raluca Turcan: Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari

31 Mai 2021   •   20:55
Raluca Turcan: Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari
Sursa foto: Sursa: Facebook

Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari, cu aproximativ 1,8 milioane mai mulți, în urma boom-ului de natalitate care a avut loc în perioada 1966 - 1969, a declarat, luni seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seara, la Antena 3, că în urma „boom-ului de natalitate care a avut loc între 1966 și 1969”, când a crescut numărul de nou-născuți cu aproximativ 1,8 milioane de copii, urmează o explozie a numărului de pensionari.

„Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari cu aproximativ 1,8 milioane de pensionari. Acestora li se adaugă aproximativ pensionarii care ies oricum la pensie. Deci, dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbușească”, a spus Turcan.

Ministrul a mai spus că măsurile care se vor lua reprezintă deopotrivă un angajament pentru sustenabilitatea sistemului, dar și de moralitate față de 5 milioane de oameni, care sunt și în continuare victime ale unor inechități, erori legislative sau modificări legislative.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan