x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raport CNA - Puterea detine suprematia tv

Raport CNA - Puterea detine suprematia tv

de Sidonia Silian    |    22 Sep 2005   •   00:00

In luna august, majoritatea si opozitia au inregistrat prezente mai semnificative in emisiunile de stiri tv, fata de luna precedenta, in detrimentul Guvernului si Presedintiei, arata un raport de monitorizare, realizat de CNA pe perioada 1-31.08.2005.

In ciuda acestui fapt, studiul arata ca reprezentantii Executivului sunt cei mai prezenti actori politici pe canalele tv, fata de cei din majoritate, opozitie sau ai presedintelui. Tinand cont de principiul celor trei treimi, raportul releva ca aceasta tendinta se reflecta mai vizibil la TVR 1, autoritatea publica centrala ridicandu-se la 51,8%, opozitia la 26,7% si majoritatea la 21,5%. In urma studiului, posturilor National TV si Pro TV li s-a pus pecetea de cele mai echilibrate posturi.

PUNCTAJELE. In clasamentul celor mai mediatizate personalitati politice, Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au cea mai cuprinzatoare prezenta, imediat dupa ei clasandu-se Adrian Nastase. Totodata, atat din punct de vedere al duratei aparitiilor, cat si din cel al numarului de stiri, reprezentantii puterii detin suprematia. La radio, pe locul intai se regaseste premierul, urmat de seful statului. Pentru nerespectarea regulii celor doua treimi si a conditiei de exprimare egala, CNA a somat TVR 1, Realitatea TV, OTV, Radio Romania Actualitati si Europa FM. (Sidonia Silian)

×
Subiecte în articol: observator