x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După amenda luată de la Protecția Consumatorului și suspiciunile de furt de carburant, RATB vrea să SCUMPEASCĂ prețul biletelor

După amenda luată de la Protecția Consumatorului și suspiciunile de furt de carburant, RATB vrea să SCUMPEASCĂ prețul biletelor

31 Iul 2015   •   21:07
După amenda luată de la Protecția Consumatorului și suspiciunile de furt de carburant, RATB vrea să SCUMPEASCĂ prețul biletelor

RATB solicită CGMB creşterea tarifului pentru o călătorie de la 1,3 la 2 lei şi a preţului abonamentului lunar cu 20%, precum şi acordarea gratuităţii doar pentru pensionarii a căror pensie nu depăşeşte 1.500 de lei, în anumite intervale orare, a declarat vineri pentru AGERPRES viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

"RATB a trimis către Consiliul General o înştiinţare referitoare la debitul pe care ANAF l-a impus instituţiei, o impunere de 272 de milioane de lei pentru TVA-ul aferent reducerilor şi gratuităţilor. Cei de la RATB s-au interesat care este procedura pentru eşalonarea pe cinci ani a acestei datorii către ANAF. Dacă nu fac reeşalonarea vor plăti penalităţi ce se acumulează zilnic. Dintre cei 272 de milioane de lei 100 de milioane de lei este datoria de bază, iar 172 sunt penalităţile", a spus Cornel Pieptea.

El a menţionat că, potrivit calculelor făcute de conducerea RATB, creşterea tarifului călătoriei şi al abonamentelor ar aduce venituri de 4,2 milioane de lei suplimentar faţă de veniturile actuale. ''Adică o mare parte dintre cei 4,6 ( n.r. milioane lei) pe care vor trebui să îi plătească timp de 5 ani dacă se acceptă reeşalonarea - acesta este motivul pentru care ei au solicitat, în urmă cu câteva zile, către Municipalitate, creşterea tarifelor la transportul public'', a explicat Pieptea.

Cornel Pieptea a precizat că doar primarul general Sorin Oprescu poate iniţia proiecte referitoare la bani.

Amintim că pe data de 17 iulie 2015 Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) cu suma de 150.000 de lei, "din cauza condiţiilor de transport neigienice şi improprii".

Totodată, în data de 30 iunie 2015 s-au efectuat 18 percheziţii la directorul autobazei RATB Titan care este suspectat că ar fi furat cantităţi mari de motorină. Percheziţii au avut loc şi în Bucureşti, şi în Ilfov.

×