x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Live TEXT Război în Ucraina, ziua 241.Atacuri aeriene în Ucraina: peste 1,5 milioane de ucraineni au rămas fără energie electrică

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 241.Atacuri aeriene în Ucraina: peste 1,5 milioane de ucraineni au rămas fără energie electrică

22 Oct 2022   •   10:12
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 241.Atacuri aeriene în Ucraina: peste 1,5 milioane de ucraineni au rămas fără energie electrică
Sursa foto: Hepta

UPDATE: Peste 1,5 milioane de ucraineni au rămas fără curent electric după ultimul atac aerian al rușilor, anunță guvernul ucrainean, potrivit CNN.

Peste 1,5 milioane de clienți din Ucraina au rămas fără curent electric în urma unui nou val de atacuri rusești, a declarat sâmbătă șeful adjunct al biroului președintelui ucrainean.

Reparațiile au început imediat, a anunțat Kyrylo Timoșenko, pe Telegram.

Noua serie de atacuri a afectat sâmbătă infrastructura din centrul și vestul Ucrainei, potrivit oficialilor din diferite regiuni.

Sirenele au fost activate în aproape toată țara, potrivit Ministerului pentru Transformare Digitală.

Ucraina se confruntă cu un asalt de amploare asupra infrastructurii critice și a surselor de energie începând cu 10 octombrie.

UPDATE Lupte grele se dau sâmbătă în regiunea ucraineană Herson unde armata din Ucraina încearcă să treacă peste liniile de control ale rușilor.

Potrivit rușilor, atacurile ucrainenilor au fost respinse.

„Toate atacurile au fost respinse, inamicul a fost împins înapoi pe poziţiile lor iniţiale", a declarat Ministerul Apărării, adăugând că ofensiva ucraineană a fost lansată spre aşezările Piatykhatky, Suhanove, Sablukivka şi Bezvodne, pe partea de vest a râului Dnipro, conform agenţiei Reuters.

În comunicatul ministerului se precizează că forţele ruse au respins, de asemenea, atacurile din regiunile estice Luhansk şi Doneţk.

Rusia se află sub presiune în Herson, în timp ce se pregăteşte pentru un impuls ucrainean de a recuceri regiunea.

Ucraina a declarat vineri că forţele ruseşti au început să deplaseze în mod activ unităţi şi echipamente dinspre vest spre malul estic al râului Dnipro.

Kievul a impus să nu mai fie transmise informaţii de pe frontul din Herson, dar comandantul rus, generalul Serghei Surovikin, a declarat săptămâna aceasta că situaţia din Herson este "deja dificilă" şi că Rusia "nu exclude decizii dificile" acolo.

Şeful Administraţiei Militare Regionale Cerkasi, Ihor Tabureţ, a anunţat că armata rusă a atacat regiunea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit agenției RBC, scrie Rador.

Cu puțin timp înainte de bombardamente, în regiunea Cerkasi a fost activată o alertă de raid aerian. "În timpul unei alerte de raid aerian, inamicul a atacat regiunea Cerkasi. Informaţii despre consecințe - mai târziu. Serviciile de intervenţie sunt la faţa locului", a scris acesta pe Telegram.

×
Subiecte în articol: război ucraina