x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie de amploare în Capitală. Sute de sancțiuni au fost aplicate șoferilor

Razie de amploare în Capitală. Sute de sancțiuni au fost aplicate șoferilor

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2023   •   11:00
Razie de amploare în Capitală. Sute de sancțiuni au fost aplicate șoferilor

Sute de sancțiuni au fost aplicate în noaptea de sâmbătă spre duminică șoferilor care au încălcat legea. Sancțiunile au fost stabilite în timpul unei ample acțiuni a Poliției Capitalei.

Polițiștii Brigăzii Rutiere au desfășurat activități de control în mai multe zone „în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.”

Totodată, controalele polițiștilor au vizat autovehiculele care transportă persoane în regim de taxi.

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 176 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 108.900 lei și au constatat cinci infracțiuni. Trei dintre acestea sunt pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, una pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și încă una pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat.

De asemenea, au fost reținute 22 permise de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, pentru încălcarea regimului legal de viteză, pentru infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice și pentru că nu a fost respectată culoarea roșie a semaforului.

Totodată, au fost reținute 22 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate și pentru lipsa autorizației taxi. În acest caz polițiștii au dispus și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni de zile prin retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: razie amenzi