x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția AGRESIVĂ a autorităților. Magazinele Cora, închise după ce au anunțat că primesc clienți nevaccinați

Reacția AGRESIVĂ a autorităților. Magazinele Cora, închise după ce au anunțat că primesc clienți nevaccinați

29 Oct 2021   •   17:01
Reacția AGRESIVĂ a autorităților. Magazinele Cora, închise după ce au anunțat că primesc clienți nevaccinați

La câteva ore după ce reprezentanții supermarketurilor Cora au anunțat că vor primi persoane nevaccinate, ANPC anunță că închide două din cele 4 magazine timp de șase luni. 

Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) din Regiunea București-Ilfov, coordonate de vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, au verificat, vineri, cele 4 puncte de lucru ale SC România Hypermarche SRL (Magazinele Cora).

Acestea spun că au fost înregistrate mai multe abateri grave, fiind date amenzi în valoare totală de 120.000 lei.

De asemenea, au fost luate și alte măsuri având în vedere situația găsită în timpul controlului.

Astfel, s-a oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din consum toate produsele alimentare neconforme găsite în cele 4 magazine. S-a oprit, totodată, temporar, prestarea serviciului la raioanele cu vitrină asistată la mezeluri, cofetărie, pește, produse alimentare promoționale (la Cora Lujerului), la legume-fructe, gastro, cofetărie, măsline vrac (la Cora Pantelimon), la legume-fructe, gastro, cofetărie, brânzeturi și carne vrac (la Cora Văcărești - incinta Mall Sun Plaza) și gastro (la Cora Alexandriei).

De asemenea, s-a propus închiderea unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru Cora Pantelimon și Alexandriei.

Inspectorii ANPC au găsit la comercializare fructe și legume ca fiind calitatea I, când în realitate acestea prezentau modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman.

Lipsea informarea consumatorilor asupra faptului că, la anumite sortimente de citrice, coaja nu este destinată consumului uman.

Au fost găsite produse cu data limită de consum depășită. De asemenea, nu se respecta temperatura de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro și nici temperatura indicată de producători pentru o serie de produse alimentare.

Inspectorii ANPC spun că se utilizau materii prime cu data limită de consum depășită și coșuri de gunoi fără capac, în zona de gătire. Totodată, s-au găsit ventilatoare ale agregatelor frigorifice, precum și agregate frigorifice neigienizate, produse ambalate fără a avea etichete cu data deschiderii pentru a se putea stabili conformitatea acestora, la vânzare, la vitrina asistată.

Au mai fost găsite insecte moarte sub tăvile de expunere din vitrinele asistate și depuneri masive de praf pe ventilatoarele agregatelor vitrinei asistate. Pe etichetele de produs lipsea mențiunea prezenței ingredientelor cu potențial alergen, în produsele preparate în magazine și alte deficiențe de etichetare a produselor realizate în unitate. Inspectorii ANPC au găsit și arsuri de la congelare la produsele congelate sau acumulări de gheață în ambalaj. Vitrinele frigorifice de la raioanele de produse congelate nu erau igienizate, iar unele vitrine frigorifice aveau cu rugină, exfolieri ale vopselei, grad avansat de uzură sau aveau în interior resturi alimentare, acumulări de apă și mucegai. Diferite tipuri de murături (în oțet) nu aveau precizată originea oțetului, iar unele dintre ele erau prezentate ca murături în oțet, iar în lista de ingrediente se declara acid acetic.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cora nevaccinati ANPC