x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RECORD MONDIAL ÎN BUCUREŞTI! / 3.939 de ho, ho, ho...!

RECORD MONDIAL ÎN BUCUREŞTI! / 3.939 de ho, ho, ho...!

de Diana Scarlat    |    22 Dec 2008   •   00:00

România a intrat ieri în Cartea Recordurilor datorită celor aproape 4.000 de bucureşteni care s-au îmbrăcat în costum de Moş Crăciun şi au mărşăluit pe Bulevardul Unirii, împărţind cadouri. Recordul anterior era de numai 3.000 de Moşi, deţinut de Taipei (Coreea), dar Bucureştiul l-a doborât într-o singură oră.



Primăria Capitalei a reuşit să mobilizeze peste 4.000 de oameni ieri, după ora 12.00, în Piaţa Constituţiei. Pentru a se depăşi recordul era nevoie de 3.000 plus unul, dar s-au găsit mult mai mulţi oameni dornici de a dărui şi de a da o mână de ajutor pentru intrarea Bucureştiului în Cartea Recordurilor. Din tot oraşul şi chiar din alte zone ale ţării, oamenii au venit cu prieteni, rude, copii şi chiar bunici, s-au îmbrăcat în costume de Moş oferite de sponsorul principal, Coca-Cola, şi au parcurs bulevardul care leagă Piaţa Constituţiei de Parcul Unirii, dăruindu-le trecătorilor cutiile roşii cu surprize din partea sponsorilor. Recordul a fost omologat pe scena instalată în Parcul Unirii, la o oră şi jumătate după marea mobilizare.

LA MULŢI ANI!
Cadoul inedit pe care Primăria Capitalei l-a făcut bucureştenilor şi, în acelaşi timp, bucureştenii l-au oferit Primăriei şi întregii ţări, este doborârea recordului mondial la categoria "cei mai mulţi Moşi Crăciun care împart cadouri", o secţiune nouă, agreată de Guinness World Record. "Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care au venit aici. Mulţumesc şi sponsorilor pentru felul în care au privit aceste sărbători şi pentru sprijinul pe care l-au dat. Verbul principal al acestei distinse adunări este «a dărui»: a dărui bunătate, a dărui cadouri şi a fi înţelegători. Pentru că aşa suntem noi, nu numai bucureştenii, ci românii, în general. Vă urez tuturor sărbători liniştite şi un an nou mai bun", a spus Primarul General, Sorin Oprescu, în faţa mulţimii adunate la scena din Parcul Unirii, după omologarea recordului.

SPECTACOL ŞI DĂRUIRE
"Aşteptăm cel mai lung cârnat şi cel mai greu tort. Sincer, mă aşteptam să depăşim recordul astăzi. În momentul în care am văzut că la puţin după ora 12.00 se apropiau de numărul necesar de Moşi, am ştiut că vom reuşi.", sune primarul Sorin Oprescu, încrezător în spiritul competitiv al bucureştenilor şi în capacitatea lor de a mai doborî cel puţin două recorduri anul acesta. Pentru a fi omologat de reprezentanţii Guinness World Record veniţi la Bucureşti, nu a fost suficientă îmbrăcarea celor 3. 939 de costume înregistrate pe listele organizatorilor, ci şi de dovada că Moşii sunt darnici. Iar minunea s-a întâmplat, pentru că darurile au fost împărţite şi nu păstrate de cei care au purtat costume.

Cu ocazia Crăciunului, Primăria Capitalei îi aşteaptă pe bucureşteni să aducă în faţa lumii cel mai lung cârnat din istorie şi cel mai greu tort. Pe 27 decembrie va începe festinul culinar, iar pofticioşii vor fi invitaţi să guste din cele mai lungi preparate tradiţionale, făcute special pentru a intra în Guiness Book. Dacă va avea lungimea de 2.250 de metri, aşa cum se doreşte, cârnatul românesc va fi cu 230 de metri mai mare decât cel care a doborât ultimul record mondial la această categorie, în Serbia.

A doua zi va fi omologat recordul pentru cel mai greu tort, actualul record fiind deţinut de Sydney. Atât cârnatul-gigant, cât şi tortul vor fi preparate de firmele care sponsorizează evenimentul, costurile municipalităţii ridicându-se la 5 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: observator