x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Veniturile, diminuate cu peste 244 de milioane de lei.

Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Veniturile, diminuate cu peste 244 de milioane de lei.

27 Apr 2020   •   12:51
Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Veniturile, diminuate cu peste 244 de milioane de lei.

Veniturile bugetului Municipiului București vor fi diminuate cu 244 de milioane de lei, iar sumele prevăzute pentru diverse obiective de investiții vor fi reduse cu 436 milioane de lei, potrivit unui proiect care figurează pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului General.

Direcţia Venituri propune diminuarea veniturilor bugetului local cu suma de 244.284.000 lei, iar Direcţia Generală Investiţii cu 436.042.000 lei a prevederilor unor obiective aprobate în bugetul pe anul 2020.

De la capitolul Cultură, recreere şi religie ar urma să se taie 100 de milioane de lei, din totalul de peste 660 de milioane lei - se diminuează sume destinate instituţiilor publice de spectacole şi concerte, centrelor pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale, sportului; întreţinerii de grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement.

În ceea ce privește capitolul Locuințe, servicii și dezvoltare publică urmează o diminuare de 184 de milioane de lei din totalul de 566 de milioane de lei.

Se vor aloca 280 de milioane de lei în plus pentru subvenţionarea transportului în comun şi 80 de milioane de lei în plus pentru subvenţii la energia termică, respectiv acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif.

Capitolul Străzi urmează să fie diminuat cu 235 de milioane de lei din suma de 527 de milioane de lei. Se reduc 96 de milioane de lei de la Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești, 45 de milioane de la de la Pasajul Doamna Ghica, 48 de milioane de lei de la reabilitarea sistemului rutier și liniilor de tramvai pe Șoseaua Pantelimon și 25 de milioane de lei de la Penetrația Prelungirea Ghencea Domnești și Supralărgirea Bd. Ghencea, strada Brașov și terminal tramvai 41.

Instituţiile aflate în subordinea municipalităţii care ar urma să primească bani în plus sunt: Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (9,4 milioane lei, dintre care 3,9 milioane - hrană pentru oameni), Grădina Zoologică (4,1 milioane lei).

×
Subiecte în articol: rectificare bugetara bucuresti