x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Recursul faţă de contopirea pedepselor lui Gigi Becali a fost amânat pentru 3 septembrie

Recursul faţă de contopirea pedepselor lui Gigi Becali a fost amânat pentru 3 septembrie

16 Aug 2013   •   10:19
Recursul faţă de contopirea pedepselor lui Gigi Becali a fost amânat pentru 3 septembrie
Update: Judecarea recursului faţă de hotărârea Tribunalului Capitalei în cazul contopirii pedepselor lui Gigi Becali, prin care acestuia i-a fost aplicat un spor de şase luni, a fost amânată, vineri, pentru 3 septembrie, în vederea pregătirii apărării. Unul dintre avocaţii finanţatorului Stelei, Florin Şurghe, a explicat că a fost angajat de Becali în 13 august şi nu a avut timp să studieze dosarul, astfel că a cerut o amânare, pentru a putea pregăti apărarea.

Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea de amânare formulată în acest context de apărare, stabilind judecarea cauzei la 3 septembrie.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, recursurile faţă de hotărârea Tribunalului Capitalei în cazul contopirii pedepselor lui Gigi Becali, prin care acestuia i-a fost aplicat un spor de şase luni, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Tribunalul Bucureşti a decis în 27 iunie, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare.

Decizia a fost atacată cu recurs atât de finanţatorul Stelei, cât şi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsă de un an, pe motiv că Becali a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional.

În motivarea deciziei din 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a arătat că Gigi Becali a dat dovadă de perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite. "Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite", a notat judecătorul Tribunalului Bucureşti, în documentul citat.

×
Subiecte în articol: gigi becali recurs