x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regina Elisabeta a-II-a sărbătoreşte în familie împlinirea vârstei de 86 de ani

Regina Elisabeta a-II-a sărbătoreşte în familie împlinirea vârstei de 86 de ani

21 Apr 2012   •   15:26
Regina Elisabeta a-II-a sărbătoreşte în familie împlinirea vârstei de 86 de ani

Regina s-a nascut pe data de 21 aprilie 1926, insa aniversarea sa este sarbatorita oficial in luna iunie, pentru a beneficia de o vreme mai prielnica. Anul acesta celebrarea va avea loc pe data de 16 iunie, odata cu traditionala defilare militara 'Trooping the Colours'.

In onorea reginei, sambata dimineata BBC-ul si-a inceput emisiunea cu imnul 'God Save The Queen', iar regimentele regale de la Hyde Park si Turnul Londrei au tras 41 de salve de tun. La Hyde Park, un cal speriat a scapat de sub control provocand panica in randul publicului, dar a fost in cele din urma stapanit.

'Regina isi petrece ziua in familie si sarbatoreste in intimitate aniversarea sa', a declarat pentru AFP un purtator de cuvant de la Palatul Buckingham, acesta precizand ca suverana britanica se afla la castelul Windsor, unde isi petrece de obicei weekendurile.

In pofida varstei, regina Elisabeta a II-a are o stare de sanatate excelenta. Ea este pasionata de echitatie, la fel ca si fetele sale Anne si Zara si a fost prezenta in cursul zilei de vineri la cursele pentru cai de la Newbury (vestul Londrei), unde doi dintre caii sai au participat la competitie. Desi acestia nu au castigat, regina a parut foarte destinsa, discutand cu numeroase personalitati.

Regina va avea numeroase festivitati in acest an, cele mai notabile fiind celebrarea jubileului de diamant, care marcheaza 60 de ani de domnie si deschiderea jocurilor Olimpice de la Londra, pe data de 27 iulie. In plus, ea va vizita fiecare regiune din Marea Britanie si va lua parte la numeroase evenimente. Miercuri va participa la Greenwich, pe malurile Tamisei, la inaugurarea redeschiderii pentru public a corabiei 'Cutty Sark', construita in anul 1869 pentru a transporta ceai, complet restaurata dupa un incendiu din anul 2007 si inclusa in patrimoniul UNESCO.

AGERPRES

×