x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reincepe calvarul asfaltarilor! Vezi ce artere din Capitala vor afectate de lucrarile de reparatii

Reincepe calvarul asfaltarilor! Vezi ce artere din Capitala vor afectate de lucrarile de reparatii

15 Mar 2013   •   18:37
Reincepe calvarul asfaltarilor! Vezi ce artere din Capitala vor afectate de lucrarile de reparatii

Lucrarile de reparare a carosabilului pe mai multe artere din Capitala, printre care bulevardele Iuliu Maniu, Mihai Bravu, Ghencea, Prelungirea Ghencea, Metalurgiei, Calea Vitan si soseaua Fundeni, au fost incepute, vineri, de reprezentantii firmelor care au contract cu Administratia Strazilor.

 
Directorul Administratiei Strazilor, Alina Roman, a declarat vineri Mediafax ca au fost incepute lucrari de reparare a gropilor din carosabil care au aparut dupa perioada de iarna pe mai multe artere, printre care bulevardele Iuliu Maniu, Mihai Bravu, Ghencea, Metalurgiei Calea Vitan, soseaua Fundeni, Prelungirea Ghencea si pe strazile Natatiei si Morarilor, in timp ce pe Bulevardul Dacia vor fi continuate lucrarile de refacere a trotuarelor.
 
Totodata, vor incepe lucrarile de refacere a marcajelor rutiere pe bulevardul Regina Elisabeta, sos. Stefan cel Mare, sos. Mihai Bravu si in zona Izvor.
 
Potrivit reprezentantilor Administratiei Strazilor, repararea gropilor si trasarea marcajelor pe carosabil sunt dependente de conditiile meteo. Astfel, este nevoie de temperaturi pozitive nu numai ziua, ci si in timpul noptii, certificarile cerand ca in timpul zilei sa fie inregistrate peste 8-10 grade, iar pe durata a trei nopti consecutive temeperatura sa fie de peste 5 grade .
 
Pana la votarea bugetului municipalitatii, lucrarile vor fi efectuate pe cheltuiala constructorului, urmand ca ulterior sa se incheie contracte subsecvente, prin care sa fie demarate lucrari ample de reparatii si pe alte artere.
 
Primarul general al Capitalei a cerut luni, in cadrul unei sedinte cu reprezentantii Administratiei Strazilor si asfaltatorii responsabili cu intretinerea strazilor, ca din 15 martie sa fie reparate gropile aparute dupa iarna si sa fie refacute marcajele rutiere.
 
"Vreau sa va pregatiti ca dupa data de 15 martie sa interveniti pe strazile aflate in intretinere, si ma refer aici la repararea definitiva a gropilor care apar dupa perioada de iarna. Mai mult, vreau sa acordati atentia cuvenita marcajelor rutiere, in asa fel incat sa avem toate trecerile de pietoni marcate si luminate corespunzator, in special in zona scolilor si a marilor bulevarde", a spus Sorin Oprescu.
 
Cu acelasi prilej, Oprescu a cerut si sa se finalizeze lucrarile de refacere a trotuarelor, acolo unde au fost necesare interventii la retelele edilitare, acordand prioritate marilor bulevarde si continuand cu strazile secundare.
 
Potrivit sursei citate, tot luni, primarul general a solicitat conducerii Administratiei Strazilor accelerarea lucrarilor la sistemul rutier pe strazile din sectorul 5 pe care municipalitatea a realizat deja retelele edilitare. Strazile respective sunt Batasani, Branistea, Carelor, Constantin Contescu, Curtea de Arges, Drumul Vulturesti, prelungire Floare de Gheata, Gaesti, Garoafei, Glavacioc, Grindu, Gura Padinii, Herculane, Mandresti, Nefliului, Negoita Targovisteanu, Neptun, Pecinisca, Penteleu, Perinita, Piatra Olt, Pitesti, Ruscai, Santana, Santimbru, Slatina, Sufaru Gheorghe, Talmaci, Targovistei, Teius, Toplet, Valea Timisului, Vartejului, precum si soseaua Bucuresi-Magurele, pana la limita administrativa.

×
Subiecte în articol: asfaltare artere capitala reparatii