x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Replică: Cathedral Plaza are autorizaţie de construcţie

Replică: Cathedral Plaza are autorizaţie de construcţie

de Daniela Ivan    |    22 Oct 2009   •   00:00

Autorizaţia de construcţie a turnului de lângă Catedrala Sf. Iosif din Capitală este valabilă pe toată durata de execuţie a lucrărilor, anunţă dezvoltatorul proiectului Millennium Building Development.



Precizările vin după ce primarul general Sorin Oprescu a anunţat că a somat firma Millenium Building Development să sisteze lucrările la Cathedral Plaza, pentru că autorizaţia de construcţie eliberată de Primăria sectorului 1 a expirat la 14 iunie. În replică, reprezentanţii Millenium susţin că autorizaţia este valabilă pe toată durata de execuţie a lucrărilor, de 36 de luni, din care s-au consumat efectiv 18 luni.

"Domnul Primar General, Sorin Oprescu, se află într-o gravă eroare de informare. Dorim să reamintim în acest context de decizia irevocabilă a Curţii de Apel Ploieşti din 25.06.2009, care a respins solicitarea de anulare a autorizaţiei de construcţie a complexului Cathedral Plaza", se arartă în comunicatul companiei. Proiectul a fost autorizat de Primăria Sectorului 1, în 24 februarie 2006, iar lucrările au începute în martie 2006.

Însă în aprilie 2006, avizele au fost contestate în instanţă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar din iulie 2007, lucrările au fost întrerupte până la soluţionarea cauzei, deschisă prin decizia Curţii de Apel din 25.06.2009", spun reprezentanţii Millennium.
Dezvoltatorii proiectului iau în calcul, în aceste condiţii, şi chemarea în instanţă a lui Oprescu, pentru solicitarea de daune, date fiind "puternicele prejudicii materiale şi de imagine" aduse de primarul general.

"Dorim să subliniem, încă o dată, faptul că autorizaţia noastră de construcţie este valabilă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar acţiunea Primarului General încalcă o hotărâre judecătorească irevocabilă, care reprezintă, conform Codului de procedură civilă, o lege. (...) Ne exprimăm de asemenea speranţa ca acest demers (al primarului general  n.r.) să nu aibă legătură cu noul statut al domnului Oprescu, de candidat la alegerile prezidenţiale", mai spun cei de la Millennium Building Development.

Reprezentanţii companiei consideră, totodată, cel puţin suspect faptul că, timp de un an şi jumătate de la începerea mandatului de primar, Sorin Oprescu a avut verificări succesive ale documentaţiilor referitoare la proiectul Cathedral Plaza şi nu a descoperit absolut nici o neregulă sau ilegalitate. "Ba mai mult, ne-a confirmat de mai multe ori corectitudinea actelor emise şi ne-a felicitat atât pe noi cât şi public pentru performanţa proiectului", spun reprezentanţii dezvoltatorului.

×
Subiecte în articol: observator