x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reporterii New York Times s-au documentat cu două luni înainte de izbucnirea gripei porcine

Reporterii New York Times s-au documentat cu două luni înainte de izbucnirea gripei porcine

de Valentin Zaschievici    |    Mircea Opris    |    07 Mai 2009   •   00:00

Ipoteza năucitoare lansată de prestigiosul cotidian New York Times, cum că gripa porcină ar putea proveni din România are toate datele necesare pentru a fi considerată un atac injust şi o minciună gogonată, posibil motivată de interese pur comerciale.



Amplul material publicat în ediţia electronică a cotidianului american  http://www.nytimes.com vorbeşte despre epidemia de pestă porcină din anul 2007 şi despre condiţiile insalubre în care ar fi crescuţi râmătorii în padocurile fermelor Smithfield din România. Autorii intervievează angajaţi ai crescătoriilor de porci şi cu funcţionari ai companiei, prezintă fotografii făcute la faţa locului. Omit însă un amănunt nu lipsit de importanţă: reportajul a fost documentat în luna februarie a acestui an, cu două luni înainte de declanşarea gripei porcine. Vor fi ştiut reporterii americani că urmează epidemia de gripă porcină care a îngrozit planeta? Şi dacă nu, de ce reportajul a fost difuzat cu trei luni întârziere? Jurnalul Naţional deţine dovezi de necontestat că documentarea NYT a fost făcută astă iarnă. Reporterii americani s-au documentat iniţial de la Budapesta, iar în urma invitaţiei reprezentanţilor Smithfield au stat câteva zile în Timişoara, au luat interviuri şi au vizitat câteva ferme de porci.

×
Subiecte în articol: observator