x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rețea ilegală de canise. Câini, vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false!

Rețea ilegală de canise. Câini, vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false!

de Redacția Jurnalul    |    07 Sep 2023   •   11:30
Rețea ilegală de canise. Câini, vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false!
Sursa foto: Hepta

Câini înmulțiți ilegal și vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false. În realitate, câinii nu erau vaccinați, nu erau deparazitați, nu beneficiau de tratamente medicale. Este vorba de o rețea care înmulțea câinii pe bandă rulantă, în Ilfov.

Protecția Animalelor din CJ Ilfov amintește că marți dimineață au fost percheziții la mai multe adrese din Măgurele, unde mai câinii erau înmulțiți ilegal și apoi vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false.

„Totul era fals. În realitate, câinii nu erau vaccinați, nu erau deparazitați, nu beneficiau de tratamente medicale, de nimic. Vorbim în acest caz de o rețea efectiv, o rețea care înmulțea câinii pe bandă rulantă, ilegal, pentru bani. Două dosare penale au fost deschise în acest caz. Iar persoana reținută, după o noapte petrecută în arest, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile de către Judecătoria Cornetu. Noi am preluat 9 câini, în urma ordinelor de plasare emise de polițiști. I-am dus la Adăpostul Speranța, acolo unde primesc toate îngrijirile medicale de care au nevoie. Din păcate, o mamă și un pui s-au stins. Mama care a murit era piele și os, complet epuizată și, cel mai grav, a avut hemoragie internă. Din nou tragem un semnal de alarmă: nu mai cumpărați câini de pe internet. În spatele câinilor pufoși pe care îi cumpărați sunt mamele lor. Care mor în chinuri, complet epuizate”, a transmis Protecția Animalelor din CJ Ilfov.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au făcut, marți, 3 percheziții la domiciliile a 2 persoane, în cadrul a 2 dosare penale, în care se fac cercetări pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosire de instrumente falsificate.

În anii 2022-2023, ar fi fost induse în eroare 5 persoane vătămate, „prin manopere dolosive”, constând în postarea pe un site, a unor anunțuri privind vânzarea de exemplare canine, în care erau prezentate informații false, dar și prin folosirea unor carnete de sănătate, în care erau menționate, în fals, operațiuni sanitar- veterinare și care aveau aplicate parafe falsificate, informa Poliția.

La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate mai multe carnete de sănătate, referitoare la exemplare canine, în care ar fi fost înscrise mențiuni false privind vaccinări și deparazitări și o parafă de medic veterinar, care ar fi falsificată.

Polițiștii au emis 2 ordine de plasare pentru 9 câini și au fost lăsate în custodie, alte 9 exemplare, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatorului administrat, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea uneia dintre cele 2 persoane, respectiv o femeie de 33 de ani, bănuită de comiterea faptelor investigate, aceasta fiind prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: retea ilegala canise caini