x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Retenţii în dezvoltarea intelectuală la copiii care sunt martori la crime sau alte violenţe

Retenţii în dezvoltarea intelectuală la copiii care sunt martori la crime sau alte violenţe

de Corina Andriuta    |    15 Iun 2010   •   00:00

Copiii care au fost martorii unei crime suferă de retenţii în dezvoltarea intelectuală. Observarea unor acte de violenţă şi crime poate influenţa capacitatea copilului de a gândi, indiferent dacă minorul a participat direct sau nu la astfel de situaţii, arată cercetările publicate de Proceedings of the National Academy of Sciences.



Patrick Sharkey şi colegii lui de la Universitatea din New York au analizat capacităţile de citire/memorare a unor cuvinte noi la două categorii de copii: cei din mediul liniştit şi copiii care sunt martorii unor acte de violenţă. Studiul a fost realizat pe copiii cu vârsta între 5 şi 17 ani, din familiile de afroamericani din Chicago. În timpul săptămânii ,după ce erau martorii unor acte de violenţă, s-a observat un ritm mai lent de dezvoltare la aceşti copii. Efectul în timp, citează rian.ru, se pierde şi dispare de tot abia după minim 9 zile. Anterior , cercetătorii au observat că stresul poate afecta capacităţile cognitive ale copilului precum şi creşterea probabilităţii a simptomelor de stress posttraumatic.


×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă