x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RETROSPECTIVĂ 2018 Cele mai grave accidente din România

RETROSPECTIVĂ 2018 Cele mai grave accidente din România

27 Dec 2018   •   13:20
RETROSPECTIVĂ 2018 Cele mai grave accidente din România

IANUARIE
14 - Două persoane au murit şi una a fost grav rănită, după ce maşina în care se aflau a plonjat, de la o înălţime de aproape 15 metri, în râul Jiu. Accidentul s-a produs pe DN 66A, în zona localităţii Valea de Brazi, din Valea Jiului, şi a fost cauzat de viteza neadaptată la carosabilul umed.
15 - O explozie urmată de un incendiu a avut loc la o conductă a unei staţii de pompare a gazelor din localitatea Hurezani, judeţul Gorj. Două persoane au fost rănite şi opt maşini ale angajaţilor şi acoperişul sediului administrativ au fost distruse.
27 - Trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc pe DN 7, la ieşirea din Orăştie, în urma impactului dintre două autoturisme.
29 - Doi angajaţi ai RADET au murit, după ce au fost răniţi în timp ce lucrau la o conductă de termoficare şi aceasta s-a fisurat. Accidentul s-a produs în zona Iuliu Maniu, în apropiere de Complex Leu din Bucureşti. Unul dintre muncitori nu a putut ieşi din subteran şi a fost găsit mort, iar celălalt a fost transportat în stare critică, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, la Spitalul Militar, unde a murit ulterior.

FEBRUARIE
9 - Zece gospodării au fost distruse într-un incendiu izbucnit la o casă situată în zona industrială a municipiului Medgidia, şi propagat la celelalte locuinţe, lăsând fără adăpost 43 de persoane.


10 - Trei bărbaţi au murit şi unul a fost grav rănit într-un accident produs pe Drumul European 60, între localităţile Vânători şi Mureni din judeţul Mureş. Şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un TIR.

MARTIE
10 - Un incendiu a distrus în totalitate biserica ortodoxă din localitatea clujeană Făurnei, monument istoric, care data din 1820.
APRILIE
1 - Trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite într-un accident produs în cartierul Ferneziu din municipiul Baia Mare, în care au fost implicate două autoturisme.
5 - Nouă persoane au murit după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Bistriţa. Tragedia s-a produs pe raza localităţii Viişoara, comuna Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ, iar autorităţile judeţene au declanşat Planul roşu de intervenţie.


9 - Trei morţi şi şase răniţi a fost bilanţul unui accident rutier produs pe DN 25, în localitatea Şendreni, judeţul Galaţi, din cauza pătrunderii pe contrasens a unui autoturism.
11 - Trei turişti din Iaşi au murit în Masivul Făgăraş. Trupurile lor au fost găsite la această dată, iar dispariţia lor fusese semnalată la începutul lunii aprilie de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş.
12 - O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite, după ce un autoturism a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un microbuz pe DN 6 în zona localităţii teleormănene Bujoreni. Unul dintre răniţi a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti. A fost activat Planul roşu de intervenţie.
6 - Trei tinere, două de 19 ani şi una de 17 ani, au murit într-un accident produs din cauza vitezei, pe DN5 C, la intrarea în comuna teleormăneană Năsturelu. În accident a mai fost rănită grav o altă fată de 19 ani.
17 - Patru tinere au murit după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de tren pe o trecere de cale ferată din apropierea oraşului Jibou.
23 - Doi muncitori au murit şi alţi trei au fost răniţi, după ce au căzut într-un bazin cu dejecţii al unei staţii de epurare din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila. Accidentul s-a produs după ce un angajat al Companiei de Utilităţi "Dunărea" Brăila a scăpat o pompă în bazinul plin cu dejecţii al staţiei de epurare, iar ceilalţi trei bărbaţi, angajaţi ai aceleiaşi companii, au încercat să îl ajute să iasă, însă au căzut şi ei în bazinul de aproximativ 10 metri adâncime.
- Un miner în vârstă de 41 de ani de la exploatarea de cărbune Livezeni, din Valea Jiului, a murit într-un accident de muncă produs în subteran, victima fiind lovită în zona cervicală de un corp metalic în timp ce transporta materiale pentru un abataj mecanizat. Minerul ar fi fost lovit în zona capului de o piesă metalică în greutate de circa 150 de kilograme.
29 - Cinci persoane au murit, iar un copil de opt ani a fost rănit într-un accident rutier produs pe raza comunei Uivar din judeţul Timiş.
30 - Doi bărbaţi de 38, respectiv 41 de ani, au murit din cauza gazelor toxice din interiorul unei fose septice pe care o decofrau, pe strada Termocentralei din Târgu-Jiu.

IUNIE
4 - Trei persoane, între care şi un minor, au murit într-un accident produs pe DJ 100L în comuna prahoveană Măgurele, maşinile în care se aflau victimele răsturnându-se în urma impactului.
- Două persoane au murit şi alte şase au fost rănite, într-un accident rutier produs pe DN12 la Sâncrăieni, după coliziunea între un autoturism şi un microbuz cu 20 de pasageri. Un număr de 15 pasageri din microbuz au suferit leziuni uşoare. A fost activat Planul roşu de intervenţie.
16 - Patru persoane au murit, iar alte trei au fost rănite într-un grav accident de circulaţie care a avut loc pe autostrada A1, Deva-Simeria, în judeţul Hunedoara, după ce o maşină care circula pe contrasens a intrat în coliziune cu un autoturism şi o autoutilitară.

IULIE
7 - Un avion Mig 21 Lancer, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei, în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti. Pilotul, locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, a murit, după ce ar fi refuzat să se catapulteze încercând să ducă avionul cât mai departe de oamenii care participau la eveniment.


8 - Un autocar cu 50 de persoane, dintre care 43 copii, a fost implicat într-un accident pe DN2, în localitatea Dărmăneşti din judeţul Suceava, 16 copii şi un adult fiind transportaţi la spital. La nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie.
10 - Trei persoane au murit şi alte trei au fost rănite într-un accident rutier pe DN 28, între localitatea Leţcani şi oraşul Podu Iloaiei.
18 - Un miner a murit şi altul a fost rănit în urma unei surpări care s-a petrecut în subteranul Minei Lupeni, din Valea Jiului, la aproximativ trei kilometri de intrarea în mină.
19 - Treisprezece persoane au suferit arsuri la membrele inferioare, după ce autobuzul cu care mergeau la muncă a luat foc, în localitatea mureşeană Sânpaul.
- Un bărbat de 30 ani a murit, după ce a fost lovit de metrou în staţia Nicolae Teclu din Capitală.

AUGUST
1 - Trei persoane au murit în urma unui accident rutier produs pe DN6, în apropierea localităţii Belinţ.
6 - Trei persoane au murit într-o fântână din localitatea Jupani, judeţul Timiş, intoxicate cu monoxid de carbon. Iniţial două persoane au intrat în fântână pentru a o curăţa, iar cea de a treia a coborât în încercarea de a le ajuta pe cele două victime.
9 - Un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi, fiind surprinşi sub un mal de pământ, pe şantierul ştrandului din Scoreiu, din judeţul Sibiu.
12 - Două persoane au murit, iar un minor de 12 ani a fost transportat în stare de inconştienţă la spital, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii timişene Lenauheim, după ce şoferul autoturismului în care se aflau cele trei persoane a intrat într-un cap de pod pe care l-a rupt.
25 - Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a fost afectat de un puternic incendiu pornit pe acoperişul clădirii. A ars întreg acoperişul, au căzut turnul clădirii şi tavanul etajului întâi şi a fost afectată o suprafaţă de circa 1.300 de metri pătraţi.

SEPTEMBRIE
2 - Trei persoane au murit într-un accident rutier produs în zona hotelului ''Balada'' din municipiul Suceava.
3 - O clădire din municipiul Botoşani, inclusă pe lista monumentelor istorice, a fost afectată de un incendiu puternic, manifestat generalizat la întregul acoperiş. Imobilul datează din secolul al XIX-lea, fiind una dintre proprietăţile construite la Botoşani de familia Sofian.
23 - Patru persoane au murit, între care un copil de 14 ani împreună cu părinţii lui, şi alte două au fost rănite, într-un grav accident rutier produs pe DN2 (E85) Focşani - Adjud, în zona localităţii Haret. Două autoturisme s-au lovit frontal. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.


24 - Un grav accident rutier produs în localitatea Buduhala din judeţul Gorj s-a soldat cu un mort şi 10 răniţi. Accidentul s-a produs din cauza unui autoturism care circula pe un drum comunal şi a pătruns pe DN 67 fără să se asigure, intrând în coliziune cu alte două autovehicule care se deplasau din Motru spre Târgu-Jiu, între care un microbuz cu călători.
30 - Trei persoane au murit şi alte cinci au fost rănite într-un accident produs pe E 85 la ieşirea din municipiul Adjud către Domneşti, în judeţul Vrancea, după ce un autoturism a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un altul care circula regulamentar.

OCTOMBRIE
7 - O persoană a murit şi alte opt au fost rănite, după ce un microbuz cu 16 persoane s-a răsturnat, pe DJ 245, între localităţile Floreni şi Moreni, judeţul Vaslui. A fost activat Planul roşu de intervenţie. Microbuzul se întorcea de la Mănăstirea Floreni, unde pasagerii fuseseră în pelerinaj.
- Trei case şi trei autoturisme au fost distruse într-un incendiu izbucnit în localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Incendiul a izbucnit într-una dintre gospodării şi s-a extins apoi la celelalte imobile, aflate la mică distanţă. Flăcările au mai distrus o importantă cantitate de cherestea, dar şi ceară şi miere de albine.
9 - Un accident feroviar soldat cu patru morţi a avut loc la Lugoj. Maşina în care se aflau cele patru victime a fost lovită de un tren de marfă, după ce şoferul autoturismului nu a respectat semnalele la trecerea de cale ferată.
21 - Patru persoane, între care doi copii, au murit într-un accident pe DN 56, în afara localităţii Calafat din judeţul Dolj. Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a lovit o semiremorcă tractată de un autotractor, care era staţionat parţial în afara părţii carosabile.


29 - Un accident de autocar a avut loc pe DN 7, între localităţile Tătărăşti şi Gothatea din judeţul Hunedoara, şi s-a soldat cu un mort şi 32 de răniţi. Autocarul transporta 72 de muncitori care se întorceau de la lucru din Spania.

NOIEMBRIE
12 - O explozie urmată de un incendiu manifestat cu degajare mare de fum s-a produs la Fabrica de Arme Cugir, din judeţul Alba, într-un tunel de testare a muniţiei. O angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată.

DECEMBRIE
6 - Un incendiu a avut loc într-un bloc cu patru etaje din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj. O persoană a murit, iar alte trei au fost transportate la spital intoxicate cu fum.
8 - O persoană a murit şi alte trei au fost rănite, după ce autoturismul în care se aflau a căzut într-o râpă, pe DJ 138, pe raza localităţii Şicasău, zona Liban, din judeţul Harghita. Accidentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptate condiţiilor de circulaţie.
9 - Doi bărbaţi au murit carbonizaţi după ce casa în care locuiau în localitatea buzoiană Vadu Paşii a luat foc de la un coş de fum. O a treia persoană, o femeie de 48 de ani, a fost dată dispărută. 

 

×
Subiecte în articol: accident