x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reușită importantă a României în privința dreptului de proprietate intelectuală

Reușită importantă a României în privința dreptului de proprietate intelectuală

09 Feb 2019   •   11:26
Reușită importantă a României în privința dreptului de proprietate intelectuală
Sursa foto: Fred MARVAUX

Reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene reuniţi vineri la Bruxelles au convenit asupra unui compromis privind controversata reformă a legislaţiei copyright-ului care va permite ca negocierile cu Parlamentul European, în prezent blocate, să avanseze, au declarat pentru DPA surse din cadrul delegaţiilor.
Douăzeci din cele 27 de state membre ale UE au votat în favoarea unui compromis propus anterior de Franţa şi Germania care ar excepta firmele mici de la prevederi privind încălcarea drepturilor de autor. Perspectiva este ca negocierile cu PE să fie încheiate săptămâna viitoare.
Negocierile cu legislativul comunitar sunt aşteptate a avea loc marţi, dar data încă se mai poate schimba, precizează DPA.
Dacă negocierile vor avea succes, reforma legislaţiei privind copyright-ul, care a fost întârziată mai multe luni, ar putea fi aprobată până la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.
Revizuirea legislaţiei copyright-ului, propusă de Comisia Europeană în 2016, are ca scop, conform Bruxellesului, adaptarea regulilor europene privind drepturile de autor la epoca digitală prin garantarea faptului că artiştii şi editorii de ştiri sunt remuneraţi corect pentru munca lor care apare online.
Însă criticii atrag atenţia că măsurile vor afecta negativ schimbul liber de informaţii. Unele instituţii media au avertizat chiar că această reformă ar putea aduce "moartea internetului".

AGERPRES

×