x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revoltă în Italia, după ce militarul care a ucis o româncă a primit o pedeapsă blândă

Revoltă în Italia, după ce militarul care a ucis o româncă a primit o pedeapsă blândă

04 Noi 2021   •   08:42
Revoltă în Italia, după ce militarul care a ucis o româncă a primit o pedeapsă blândă
Sursa foto: Hepta

Revoltă în Peninsulă, după ce militarul italian care și-a ucis cu patru focuri de armă iubita româncă, în parcarea unui supermarket din Italia, anul trecut, a fost condamnat la 15 ani și două luni de închisoare pentru omor: „Indiferență totală față de victimă”, informează www.stiridiaspora.ro

„Încă o dată rămânem cu gura căscată în fața unei sentințe prea ușoare pentru uciderea unei femei. Iar pentru victimă există indiferență totală. Justiția, din păcate, nu este pe o scară echilibrată. Femeile sunt victime de două ori: o dată ale violenței bărbaților și încă o dată ale Justiției”, transmit membrii unei asociații pentru apărarea drepturilor femeilor.

Asociația Cuneo se întreabă „Dacă nu acum, când?” după sentința instanței care vinerea trecută l-a condamnat pe Francesco Borgheresi, fostul caporal major al trupelor alpine, ucigașul Mihaelei Apostolides, în vârstă de 43 de ani, la 15 ani și două luni de închisoare.

Crima a avut loc în mai 2020, în parcarea unui supermarket de la marginea orașului Cuneo.

„Condamnatul plecase din Toscana cu arme și muniție pentru a ajunge la Mihaela. După cumpărături, acesta a împușcat-o de patru ori și apoi a mărturisit. Toate acestea nu sunt considerate fapte care duc spre o crimă cu premeditare, întrucât era normal ca o persoană să facă o mini excursie pentru a se întâlni cu o fată, având arme la el și trei cutii pline de muniție. Despre el s-au spus multe: o copilărie grea, un bărbat orbit de gelozie, ceva clasic pentru a justifica nejustificabilul. Nimeni nu s-a gândit vreodată la victimă, la Mihaela Apostolides, să povestească sau să investigheze dificultățile copilăriei ei, motivele pentru care s-a mutat din România în Italia pentru a lucra într-un club de noapte.

Ca întotdeauna, sunt luate în considerare toate circumstanțele atenuante pentru el: gelozia, nu suporta că ea mai avea pe altcineva, cerea bani. Victima? Până la urmă era doar o femeie, mai mult, era și româncă: nu contează că și-a părăsit țara pentru un viitor mai bun”, au mai transmis reprezentanții asociației.

×
Subiecte în articol: romanca ucisa