Circa 50 de revoluţionari şi urmaşi ai acestora au venit, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a depune plângeri împotriva rezoluţiei de clasare a dosarului Revoluţiei.
Aceştia doresc ca judecarea plângerii lor împotriva deciziei de clasare a dosarului Revoluţiei să fie făcută, simbolic, pe 21 sau 22 decembrie 2015.
Asociaţia "21 Decembrie" a depus plângere împotriva rezoluţiei de clasare pe 12 decembrie iar vineri, membrii Asociaţiei au venit să depună plângere în nume propriu, deoarece fiecare este parte în dosar.
"Asociaţia '21 Decembrie 1989' a deschis o nouă acţiune în justiţie pentru infirmarea soluţiilor injuste date prin Ordonanţele procurorilor Secţiei Parchetelor Militare din data de 14 octombrie şi 10 noiembrie şi reluarea adecvată a cercetărilor în dosarele privind evenimentele din decembrie 1989, de către un grup de anchetatori profesionişti", se arată în plângerea Asociaţiei depusă la instanţa supremă.
Preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie", Teodor Mărieş, a anunţat pe 27 noiembrie că plângerea la decizia de clasare a dosarului Revoluţiei a fost respinsă de Parchetul Militar.
Mărieş a cerut, într-o conferinţă de presă, demisia şefului Parchetului Militar, Ion Vasilache, a procurorului general Tiberiu Niţu şi a agentului guvernamental la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, Horaţiu Radu, şi a precizat că va ataca decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea şi lipsirea de libertate a mai multor persoane, precum şi distrugerea unor bunuri.