x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rinocerul negru, pinguinul african și hiena maronie au dispărut din fauna Angolei

Rinocerul negru, pinguinul african și hiena maronie au dispărut din fauna Angolei

04 Aug 2018   •   20:00
Rinocerul negru, pinguinul african și hiena maronie au dispărut din fauna Angolei

 Rinocerul negru, pinguinul african şi hiena maronie nu mai fac parte din fauna Angolei, a anunţat vineri ministrul Mediului din această ţară, care a citat un raport oficial, informează Xinhua. 

Lista Roşie dedicată Speciilor Ameninţate din Angola a fost elaborată pe baza unor criterii precum istoricul apariţiilor naturale şi absenţa animalelor din habitatele lor naturale - factor ce a determinat extincţia speciilor menţionate. 

Cel puţin 160 de specii de floră şi faună din Angola au fost grupate de experţi în patru categorii: dispărute, ameninţate cu dispariţia, vulnerabile şi invazive. 

Din grupul animalelor ameninţate cu dispariţia fac parte 29 de specii, precum antilopa gigantică Sable, hiena pătată, leul, ghepardul, zebra de munte, gorila, bivolul roşu şi chimpanzeul. 

Activităţile umane reprezintă o cauză majoră ce determină vulnerabilitate pentru cel puţin 100 de specii incluse în lista aferentă acestei categorii. 

Elaborarea Listei Roşii din Angola a fost realizată prin intermediul unor consultări şi contribuţii aduse de instituţii naţionale şi internaţionale, inclusiv renumita National Geographic Society. 

În Lista Roşie din 2007 şi în versiunea din 2012 a acestui document, Angola avea doar mamifere ameninţate critic cu dispariţia.

AGERPRES

×