x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rm. Vâlcea: Nopţi albe la Zilele oraşului

Rm. Vâlcea: Nopţi albe la Zilele oraşului

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Iul 2009   •   00:00
Rm. Vâlcea: Nopţi albe la Zilele oraşului

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea împreună cu instituţii de cultură vâlcene organizează, sâmbătă noaptea, "Nopţile albe ale Râmnicului". Evenimentul se încadrează în manifestarea "Zilele municipiului". Serbările oraşului încep astăzi şi se încheie pe 29 iulie. Zilele municipiului Râmnicu Vâlcea se sărbătoresc în fiecare an, în preajma datei de 29 iulie, care atât pentru Râmnic, cât şi pentru România are o însemnătate istorică: în 1848, pe 29 iulie, un grup de revoluţionari adunaţi în parcul Zăvoi au cântat pentru prima dată "Deşteaptă-te Române", actualul imn de stat.



"Este prima dată când se organizează ceva cu totul deosebit în Zilele Râmnicului. Sâmbătă noaptea locuitorii municipiului vor avea parte de spectacole de teatru în aer liber, spectacole pirotehnice ale trupei Crispus din Sibiu, concerte de muzică pop, demonstraţii sportive, concursuri de role şi multe altele. Tot centrul municipiului va fi exploatat sâmbătă noaptea şi toate instituţiile publice vor organiza evenimente pentru a împăca toate gusturile şi pe toţi care vor să petreacă alături de noi pe stradă", spune primarul Mircia Gutău.

Cu acest prilej, pe parcursul întregii nopţi de 25 spre 26 iulie, muzeele din oraş vor fi deschise pentru vizitatori, galeriile de artă vor organiza vernisaje, Biblioteca Judeţeană şi cinematograful "Ostroveni" vor avea, de asemenea, program toată noaptea.

×