x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rm. Vâlcea - Primarul face legea pe tarla

Rm. Vâlcea - Primarul face legea pe tarla

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Apr 2007   •   00:00
Rm. Vâlcea - Primarul face legea pe tarla

Nici nu a revenit bine în fotoliul de primar, după acuzaţiile care i-au fost aduse de DNA, că Mircia Gutău se confruntă cu oprobiul râmnicenilor, dar şi al consilierilor locali. Sub motivul construirii unor locuinţe sociale, mai mulţi proprietari de terenuri şi case din zona Libertăţii din Rm. Vâlcea se văd puşi în situaţia de a rămâne fără agoniseala de-o viaţă. Proiectul lui Gutău se vrea a fi realizat pe terenurile oamenilor, nu pe cele ale municipalităţii. Mai mult, preţul dat de Primărie pentru expropriere este sub cel pe care piaţa îl oferă în zonă.

Zona Libertăţii pare să fi ajuns în ultimele şase luni o jucărie în mâinile arhitectului Horia Ciuruş şi a primarului Gutău, aceştia impunând restricţii neaprobate în Consiliul Local, nu doar pentru culoarul pe care urmează să fie prelungit bulevardul, ci pe mai tot cartierul. Dacă în septembrie 2006 proiectul viza afectarea în proporţie de doar 20% -40% a proprietăţilor de pe străzile Horia, Cloşca şi Crişan, varianta propusă acum de primar îi lasă pe aceştia fără pic de teren.

ARUNCĂ PISICA. "Există solicitări de eliberare a autorizaţiilor de construire în zona respectivă, dar pe acel traseu nu se pot elibera autorizaţii decât pentru construcţii provizorii. Persoanele din zonă vor fi despăgubite", spune Gutău. Planul Urbanistic este privit ca o mare cacealma de consilierii locali. "Restricţie la construire există în acea zonă doar pe traseul pe care urmează să fie făcută extinderea Bd-ului Tineretului. În zonă se aplică PUZ-ul din 2004. Cred că este un abuz grosolan, dacă Primăria a refuzat să elibereze autorizaţii de construire. Să ne înţelegem, expropriere pe cauză de utilitate publică se poate face doar pentru reţele de drumuri, nu pentru părculeţe şi blocuri. Nu ştiu ce planuri face domnul Gutău. Poate să propună şi un tunel care să străbată Râmnicul. Asta nu înseamnă că toate aberaţiile propuse vor trece de votul consilierilor", susţine consilierul local Ion Matei.

×
Subiecte în articol: observator