x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roma: Român, ucis de un Italian care tocmai fusese achitat pentru o altă crimă. Asasinul, condamnat pe viață

Roma: Român, ucis de un Italian care tocmai fusese achitat pentru o altă crimă. Asasinul, condamnat pe viață

04 Oct 2021   •   09:08
Roma: Român, ucis de un Italian care tocmai fusese achitat pentru o altă crimă. Asasinul, condamnat pe viață
Sursa foto: Sursa: Hepta

Trupul fără viață al unui român de 38 de ani a fost găsit la Roma, lângă Ponte Sisto pe malul Tibrului, sfâșiat de un câine. Asasinul lui, Massimo Galioto, un italian de 45 de ani, a fost condamnat pe viață pentru uciderea lui Emanuel Stoica. Bărbatul tocmai fusese achitat, după ce a fost anchetat pentru comiterea unei alte crime.

Galioto, un italian fără adăpost, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea lui Stoica, un om al străzii de naționalitate română. Galioto fusese achitat cu câteva luni înainte de acuzația de ucidere a studentului american Beau Salomon, găsit mort pe malul Tibrului pe 4 iulie 2016.

Stoica a fost găsit mort în seara zilei de 7 mai 2020, pe pista de biciclete Ponte Sisto din Roma. Victima a fost atacată de ucigașul său și lovită cu pumnii și picioarele în mod repetat. Unii martori, prezenți la fața locului, au sunat la poliție, precizând că agresorul era "o persoană care plimba un câine labrador", scrie www.stiridiaspora.ro

Românul a fost efectiv sfâșiat în bucăți pe pista pentru biciclete și odată căzut la pământ nu s-a mai ridicat „Cadavrul a fost găsit cu răni la față și mâini, produse de câinele atacatorului", au concluzionat anchetatorii.

În noiembrie 2020, Galioto a fost achitat pentru uciderea studentului american, deoarece, potrivit motivării judecătorilor, "contactul fizic între agresor și Solomon nu este dovedit". Când a fost pronunțată sentința de gradul doi, bărbatul se afla deja în închisoare pentru crima de la Ponte Sisto.

Pentru uciderea lui Stoica, anchetatorii au putut folosi numeroase elemente de anchetă. Atacul asupra victimei a fost filmat de mai multe persoane cu smartphone-urile lor, iar cei prezenți la fața locului, precum și calificarea ca martori oculari, au putut oferi poliției dovezi concrete.

Autopsia a mai stabilit că pe fața victimei a fost găsită o amprentă de pantof, rezultat al unei lovituri puternice de picior dată de atacator. Amprenta este compatibilă cu încălțămintea purtată de Galioto în momentul arestării sale.

Procurorul a mai obținut mărturia unui băiat care l-a auzit pe presupusul criminal spunând "de data aceasta l-am omorât". Anchetatorii au stabilit că bătaia și uciderea lui Stoica au avut la bază o ceartă legată de o diferență de 50 de euro din banii strânși la o colectă a persoanelor fără adăpost din zonă. Românul a fost acuzat de comunitate că ar fi autorul furtului, așa că Galioto l-a omorât în bătaie.

 

 

×
Subiecte în articol: roman ucis