x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romaia in 5 minute

Romaia in 5 minute

23 Iun 2005   •   00:00

Pericol pe Valea Oltului


O stanca de cateva tone de pe Valea Oltului s-a fisurat in urma ploilor abundente. Autoritatile din Caciulata afirma ca stanca reprezinta un pericol major si iau in calcul dinamitarea ei. Daca aceasta s-ar prabusi pe carosabil, DN 7 ar ramane blocat. (Alexandra Chivu)

Jurnal in troleibuz - CNA se ia de RATB


Calatorii care merg pe linia troleibuzelor 71 au de ieri o surpriza. Acestia urmaresc stiri, emisiuni, informatii utilitare cu obiectivele din zona, spot-uri audio-video, intr-un cuvant Jurnal Online. Cum? La un monitor amplasat deasupra cabinei soferului care functioneaza pe sistem GPS. Invitat sa taie panglica, premierul Tariceanu nu s-a prezentat. In schimb, a facut-o viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban. CNA avertizeaza ca difuzarea unui program fara licenta audiovizuala si fara licenta de emisie este o infractiune si solicita directorului RATB sa intrerupa difuzarea programului pana cand va indeplini conditiile legale. (Raluca Grintescu)

Dezbatere - ONG-urile, in contextul integrarii


"Integrarea ne furnica" este titulatura sub care are loc Forumul National ONG, care incepe maine la Institutul Francez din Bucuresti. Forumul isi propune o abordare deschisa si neconventionala a viitorului sectorului asociativ in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, in conditiile in care organizatiile nonguvernamentale vor participa la fondurile structurale si au nevoie, in acest scop, de competente inalte. La dezbaterile moderate de Dorin Tudoran, care debuteaza vineri, vor lua parte premierul Calin Popescu Tariceanu, ambasadorul Frantei, Herve Bolot, ministrul Culturii, Mona Musca, si alti invitati. (Gabi Golea)

Inaugurare - Romania a devenit membru Europol


Romania a devenit membru Europol, in urma unui program Phare care a costat 650.000 de euro, dintre care 50.000 au fost asigurati de Guvern, iar restul de catre Uniunea Europeana. In cadrul conferintei de inchidere a programului Phare, concretizat in inaugurarea Unitatii Nationale Europol, care a avut loc ieri, sefii structurilor de politie din Romania au explicat necesitatea infiintarii acestei structuri, precum si mecanismele care au dus la finalizarea proiectului. Birourile Europol Romania vor fi dotate in luna februarie a anului 2006 cu toate echipamentele IT necesare. (Radu Crivat)

Decizie - Instanta Suprema a amanat procesul lui Cozma


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au programat pentru 12 septembrie urmatorul termen in procesul mineriadei din 1999 de la Costesti, dupa ce Miron Cozma nu s-a prezentat ieri in fata instantei. "Luceafarul" ortacilor a lipsit pentru ca citatia sa fusese trimisa la penitenciar, desi el a fost eliberat in urma cu mai bine de o saptamana. Cozma are interdictie de a intra in Bucuresti, asa ca el va fi escortat de politisti la urmatoarea sedinta. Instanta Suprema judeca recursul lui Cozma la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat in decembrie 2003 la zece ani de inchisoare in urma incidentelor din ianuarie 1999 de la Costesti. (Lucian Florea)

Codul Muncii - Forma finala nu e asumata de toti sindicalistii


Proiectul Codului Muncii, in forma prezentata de ministrul Gheorghe Barbu, nu este asumat in totalitate de sindicate, pentru ca varianta finala stabilita de cele trei parti nu a fost materializata intr-un acord, a declarat ieri liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu. El a mai precizat ca partile implicate in negocieri urma sa mai aiba o intalnire ieri sau astazi, pentru a rediscuta textul Codului Muncii. In aceste conditii, Guvernul ar face o mare eroare daca ar emite o ordonanta de urgenta de modificare a Codului Muncii, sustin lideri ai BNS, CSDR, CNSLR-Fratia si Cartel Alfa. Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, anunta marti ca proiectul de modificare al Codului Muncii va fi discutat, intr-o prima lectura, in sedinta de astazi a Guvernului, in "forma finala convenita de partenerii sociali".

Arhiva Dunarea - Dan Voiculescu cere transparenta


Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si-a exprimat ieri satisfactia ca, in urmatoarele doua saptamani, arhivele ICE Dunarea ar putea fi declasificate prin transferul de la SIE la Arhivele Nationale, conform unor informatii aparute in presa. "In acest context, cer autoritatilor competente ca, la momentul desecretizarii, sa se pronunte public, transparent si categoric asupra acuzelor ce mi-au fost aduse. In calitatea mea de senator si de lider al unui partid parlamentar, solicit un raspuns clar, fara echivoc, la toate aceste acuze legate de persoana mea, lansate in special in presa", a afirmat Dan Voiculescu.

La aniversare - Nastase s-a plimbat cu bicicleta in Parlament


Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a implinit ieri 55 de ani. El a primit in dar de la vicepresedintele organizatiei Bucuresti, Sorin Oprescu, bicicleta pe care anuntase cu o zi in urma ca si-o doreste. Nastase nu a ratat prilejul si a inaugurat bicicleta chiar pe holurile Parlamentului, declarandu-se multumit de cadoul pe doua roti "dotat" si cu casca de protectie. El chiar a sugerat ca ar fi o idee buna ca parlamentarii sa aiba biciclete la Parlament pentru ca distantele intre incaperi sunt destul de lungi. Nastase a mai primit in dar si un "Tratat de Vanatoare" din 1946 oferit de vicepresedintele PSD. (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: observator