x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Român mort în puşcărie italiană după 50 de zile de greva foamei

Român mort în puşcărie italiană după 50 de zile de greva foamei

14 Mai 2012   •   14:00

Un detinut roman condamnat pentru furt a murit dupa cincizeci de zile de greva foamei intr-o inchisoare din Italia, informeaza Radio Romania Actualitati, preluat de RADOR.

In urma cu cincizeci de zile, bucuresteanul Virgil Pop, in varsta de 38 de ani, cu o sentinta definitiva pentru furt, a intrat in greva foamei pentru a atrage atentia asupra sa. Barbatul, transferat la sfarsitul anului 2011 dintr-o inchisoare din Benevento la penitenciarul din Lecce, regiunea Poglia, sustinea ca este nevinovat. Romanul a amenitat ca va inceta greva foamei numai daca ii va fi suspendata pedeapsa. Virgil Pop nu s-a lasat convins in niciun fel sa renunte la protestul sau, chiar daca in ultimele zile starea sanatatii sale s-a agravat.

Inca de la inceputul grevei, romanul a fost vizitat in fiecare zi de un medic, de un psiholog si de un psihiatru. Medicii penitenciarului au decis insa transferarea romanului in spital abia in urma cu patru zile. Decesul a fost inregistrat in aceasta dimineata la spitalul Vito Vazzi din orasul Lecce. Procuratura a deschis o ancheta, iar dupa efectuarea autopsiei un medic legist va stabili cu exactitate cauza mortii. Dosarul medical al lui Virgil Pop a fost sechestrat de autoritati. Despre cazul romanului detinut, reprezentantii Consulatului Romaniei in Catania au fost informati abia in aceasta dimineata.

×