x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătaie ca-n filme pe străzile din Milano. 60 de români s-au lovit cu mese de călcat, bâte și cuţite. Carabinieri au intervenit în forță. Șapte răniți au ajuns la spital

Bătaie ca-n filme pe străzile din Milano. 60 de români s-au lovit cu mese de călcat, bâte și cuţite. Carabinieri au intervenit în forță. Șapte răniți au ajuns la spital

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2023   •   15:30
Bătaie ca-n filme pe străzile din Milano. 60 de români s-au lovit cu mese de călcat, bâte și cuţite. Carabinieri au intervenit în forță. Șapte răniți au ajuns la spital
Sursa foto: Hepta

60 de persoane, în special bărbați și femei de etnie romă, s-au luat la bătaie pe străzile din Milano. Totul a pornit de la o mașină, un Volkswagen Touran cu număr de înmatriculare românesc, parcată în fața accesului într-un imobil.

Scandalul s-a declanșat luni seară în zona Piazza Insubria din Milano, în jurul orei locale 18:30. Scandalagiii au folosit bastoane, tije, sticle și cuțite. Carabinierii au intervenit cu aproximativ cincizeci de soldați, inclusiv membri ai unui batalion special de intervenții, potrivit presei italiene

Șapte persoane au fost rănite, dintre care una în stare foarte gravă.

„Este vorba de români de etnie romă, iar cearta a pornit, se pare, de la un loc de parcare din fața unei curți, unde se afla un autoturism cu număr de înmatriculare românesc. 

În spatele conflictului s-ar afla, însă, tensiuni mai vechi între două familii de etnie romă. Din cele șapte persoane rănite și care au ajuns la spital, un bărbat de 40 de ani se află în stare gravă, cu plăgi înjunghiate în piept și în spate.

O femeie de 51 de ani a fost lovită cu o sticlă în cap. De asemenea, în bătaia colectivă ar fi implicat și un minor, un băiat de 13 ani, lovit în zona gâtului. Starea sa este stabilă, după cum au anunțat autoritățile.

Carabinierii chemați la fața locului și-au dat seama de gravitatea a situației și au mai chemat cincizeci de colegi în ajutor, ba chiar și o echipă de batalion militar. 

După scandal, strada cu pricină a fost închisă o vreme pentru a fi îndepărtate sticlele sparte, bucățile de lemn și răngile rămase în urma încăierării. Urmează o anchetă de amploare și carabinierii deja au început să interogheze martorii la acest eveniment, care s-a petrecut aseară la Milano", a transmis corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

Înspăimântați de amploarea scandalului, localnicii au sunat de mai multe ori la 112. Jurnaliștii italieni mai notează că, pe lângă bâtele, sticlele și cuțitele folosite în mod "tradițional" în astfel de încăierări, în bătaie au fost utilizate, pe post de arme albe, și mese de călcat.

 

Peste 60 de români s-au luat la bătaie cu cuţitele, în Italia. A fost trimisă armata

×
Subiecte în articol: milano carabinieri