x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România ajută Libia: Un avion Hercules al Forțelor Aeriene a plecat sâmbătă cu bunuri spre Benghazi

România ajută Libia: Un avion Hercules al Forțelor Aeriene a plecat sâmbătă cu bunuri spre Benghazi

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2023   •   14:00
România ajută Libia: Un avion Hercules al Forțelor Aeriene a plecat sâmbătă cu bunuri spre Benghazi
Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale,

Un avion Hercules al Forțelor Aeriene Română a plecat sâmbătă cu ajutoare acordate de statul român spre Libia, țară afectată de inundații catastrofale.

O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Benghazi, Libia.

Acesta transportă prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către Libia, afectată de inundații catastrofale.

Forțele Aeriene au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate în total 55 de tone de bunuri, constând în produse alimentare și articole pentru adăpostire.

Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 32 din 2023.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: libia ajutoare