x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalul Național, 8 februarie: România, condamnată la CEDO din cauza unui bătăuş SRI

Jurnalul Național, 8 februarie: România, condamnată la CEDO din cauza unui bătăuş SRI

07 Feb 2017   •   22:34
Jurnalul Național, 8 februarie: România, condamnată la CEDO din cauza unui bătăuş SRI
Românii vor plăti din buzunarul lor daune morale unor tineri, după ce aceştia au fost bătuţi crunt de un ofiţer SRI, iar
instituţiile statului au muşamalizat dosarul. Decizia aparţine Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi a fost publicată recent în Monitorul Oficial. Suma nu este foarte mare, dar atitudinea sfidătoare a SRI, care a refuzat să colaboreze cu Poliţia şi să-şi lase angajatul să răspundă în faţa legii, este revoltătoare. Curtea Europeană a consemnat faptul că statul român, prin clasarea dosarului, a devenit complicele atacatorilor şi acceptă tacit violenţa motivată de ură. TEXT INTEGRAL, ÎN PAGINA  3.
 
Statul, dator vândut la stat: trei firme adună 45% din totalul restantelor
 
Datoriile companiilor de stat reprezintă aproape jumătate din cifra de afaceri realizată de acestea. Cele 1.143 de companii cu capital majoritar de stat, societăţi comerciale sau regii autonome, aveau, la finele anului 2015, datorii mai mari de 90 de zile, care se ridicau la 21,226 miliarde de lei. Suma reprezintă 43,7% din cifra de afaceri totală pe care au realizat-o aceste firme în 2015, sumă care s-a ridicat la 48,57 miliarde de lei, conform ultimelor bilanţuri depuse la Ministerul Finanţelor. Datele financiare pentru anul 2016 pot fi depuse până la 31 martie 2017. TEXT INTEGRAL, ÎN PAGINA  6.
 

Dosarul Scutaru & Motreanu, de 14 luni în “reanaliză” la DNA
 
De un an și două luni, de când dosarul în care fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate al lui KlausIohannis, George Scutaru, împreună cu liberalul Dan Motreanu au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani, a fost restituit la DNA pentru refacerea rechizitoriului, cauza aflată pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție trenează.

Din 18 noiembrie 2015, dosarul este amânat sistematic de către magistrați. Acesta este numai un exemplu din multele
care au urmat în ceea ce privește restituirile de dosare de la instanţele de judecată către DNA, referitoare la rechizitorii întocmite neregulamentar, în care nu s-au prezentat probele care să justifice trimiterea în judecată a inculpaților sau, mai grav, în care nu sunt explicate infracțiunile reținute în sarcina acestora. Numai anul trecut, dosarul în care actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, este acuzată de fapte de corupie, a fost restituit procurorilor de două ori. Același lucru se întâmplă cu dosarul în care foștii deputați Nicoale Păun și Mădălin Voicu au fost trimiși în judecată, sau cu ultimul dosar ANRP, avându-l la protagonist principal pe
fostul lider PDL, Ioan Oltean. TEXT INTEGRAL, ÎN PAGINILE  8-9

×
Subiecte în articol: jurnalul national cedo SRI bataus