x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

11 Dec 2007   •   00:00
Romania in 5 minute
Sursa foto: Andrei Moise/

ACŢIUNE. Şapte persoane au fost arestate in urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din judeţul Galaţi pentru furturi săvărşite in Italia.

Arest - 15:56

ACŢIUNE. Şapte persoane au fost arestate in urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din judeţul Galaţi pentru furturi săvărşite in Italia.

DĂMBOVIŢA. Circulaţia intre Tărgovişte şi Găieşti a fost blocată din cauza unui tir care a derapat şi a ajuns de-a latul şoselei.

Lucrări - 16:01

RUTIER. Azi se inchide circulaţia in Piaţa Obor, pe sensul de mers inspre Şos. Ştefan cel Mare către Şos. Mihai Bravu, pănă pe 14 decembrie. Fluxul rutier va fi preluat de pasajul Obor, pe două benzi. Şi pe direcţia Colentina - Calea Moşilor se va circula pe două benzi.

ANCHETĂ. Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti au primit concluziile expertizei medico-legale dispuse in cazul morţii Patriarhului Teoctist. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, acestea stabilesc că demersurile medicale au fost legale.

CRAIOVA - Bebeluş ucis intr-o explozie

Un bebeluş de 4 luni a murit ieri-dimineaţă la Craiova, iar mama lui a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce o butelie cu gaz, folosită pentru uz caznic, a explodat in locuinţa acestora. "Tatăl băieţelului a observat că butelia avea scăpări de gaze. A adus-o in casă pentru a o proba, moment in care s-a produs explozia", a declarat căpitan Florin Cocoşilă de la biroul de presă al ISU Dolj. (M.G.)

HENRI COANDĂ - Blocaj in parcarea aeroportului

In parcarea de la sosiri de pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, ieri, din cauza faptului că barierele s-au blocat, oamenii au fost nevoiţi să aştepte ore intregi. Deşi conducerea aeroportului a fost sesizată cu privire la acest incident, nimeni nu s-a sinchisit să ia vreo măsură. "Este jaf pe faţă. Am plătit o dată, acum trebuie să plătim şi a doua oară, pentru că ei nu-şi fac treaba aşa cum trebuie", au declarat oamenii, extrem de nemulţumiţi.

SĂRBĂTOARE - Petrecere de Crăciun in faţa Operei

Copiii bucureşteni sunt aşteptaţi in această seară in faţa Operei Naţionale, unde, la ora 17:00, va fi aprins bradul de Crăciun Coca-Cola. Micuţii pot urmări un concert de colinde al grupului Bim Bam şi vor primi mere şi castane coapte, vată de zahăr, ceai cald. Tot diseară, in holul Operei, va fi inaugurată şi expoziţia de desene realizate de copiii de la Fundaţia SOS Satele Copiilor. (L.F.)

INVĂŢĂMĂNT - Teza cu subiect unic, proba III

Tezele cu subiect unic continuă azi cu o probă la alegere, Istorie sau Geografie, la care participă numai elevii claselor a VIII-a. Examenul este programat să inceapă la ora 12:00 şi va dura două ore, din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev. La teza unică la matematică, susţinută miercurea trecută, promovabilitatea la clasa a VIII-a, in Capitală, a fost de 88,04%, in timp ce la clasa a VII-a a fost de aproximativ 80%, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Elevii au mai dat teza cu subiect unic la limba maternă şi vor susţine la 14 decembrie proba la limba romănă. (Alina Gavrilă)

Contract nul - APIA rămăne fără ATV-uri

Contractul prin care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a cumpărat mai multe ATV-uri la suprapreţ ar putea fi anulat. Direcţia Generală de Control a Ministerului Agriculturii a constatat vicii de procedură in desfăşurerea licitaţiei şi atribuirea contractului in cauză şi neconcordanţe intre caietul de sarcini şi contractul incheiat. S-a decis "sesizarea instanţei de contencios administrativ, in vederea constatării nulităţii absolute a contractului" şi sesizarea Comisiei de disciplină a APIA, pentru sancţionarea funcţionarilor implicaţi. (Florina Zăinescu)

OLIMPIADĂ - Medaliaţi la Astronomie

Lotul olimpic al Romăniei a obţinut trei medalii (una de aur şi două de argint) şi două menţiuni, la prima ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată in perioada 30 noiembrie-9 decembrie in localitatea Chang Mei (Thailanda). Medalia de aur a fost obţinută de Ioo Vilmosz, elev in clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain" din Blaj, jud. Alba, iar medaliile de argint de Miruna Oprescu, elevă in clasa a IX-a din Constanţa, şi Şerban Nicu David, elev in clasa a XII-a din Bărlad. Cele două menţiuni au revenit fraţilor clujeni Tudor şi Traian Turcu. (Alina Gavrilă)

METEO - De măine se face mai frig

Incepănd de măine, temperaturile vor scădea uşor. Se vor semnala precipitaţii slabe, in cursul nopţii fiind posibil chiar să ningă. Joi, in condiţiile scăderii continue a valorilor termice, vom avea parte de ninsoare in majoritatea regiunilor. Vremea va căpăta aspect de iarnă, iar regimul termic va fi cu 4-6 grade Celsius mai scăzut decăt cel de astăzi. La munte, cerul va fi mai mult noros, cu intensificări de vănt la altitudini mari. Va ninge in Carpaţii Orientali şi in cei Meridionali. (S.A.)

REJUDECARE - Cazul Gutău, inapoi la Tribunal

Curtea de Apel Alba Iulia a admis ieri apelul procurorilor DNA impotriva sentinţei Tribunalului Alba de punere in libertate şi de achitare a primarului şi viceprimarului din Rămnicu Vălcea, Mircea Gutău, respectiv Nicolae Dicu. Cei doi vor fi rejudecaţi in stare libertate de Tribunalul Alba, primul pentru luare de mită, iar al doilea - pentru complicitate la această infracţiune. Nici cei doi edili, dar nici avocaţii acestora nu au fost prezenţi la pronunţarea de ieri de la Curtea de Apel Alba-Iulia. (L.F.)

×
Subiecte în articol: observator