x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

13 Ian 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Cu Dacia in fantana Miorita

O femeie aflata la volanul unui autoturism Dacia 1310 a scapat nevatamata, ieri, datorita centurii de siguranta, dupa ce a ajuns cu masina in Fantana Miorita de la intrarea in Capitala. In timp ce rula pe banda a treia, dinspre Baneasa spre Piata Presei Libere, o dubita i-a taiat calea si, pentru a evita impactul, femeia a fost obligata sa vireze mult stanga. Soferul vinovat a fugit de la fata locului. (Radu Crivat)

Diabetici lasati fara medicamente

Bolnavii de diabet din Constanta asteapta de mai multe zile ca farmacia Spitalului Judetean sa se aprovizioneze cu medicamente. Pacientii vin in fiecare dimineata. Desi au fost programati de medici sa-si ia tratamentele, furnizorii nu si-au onorat comanda. (M. Craciun)

Privatizare - O singura autoritate

Guvernul ar putea decide pastrarea unei singure entitati care sa se ocupe de privatizare, in acest moment existand Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie. "Pe masura ce portofoliul se micsoreaza, nu se mai justifica existenta a doua entitati", a spus premierul Tariceanu. In portofoliul AVAS sunt 1.097 de societati, din care 532 sunt privatizabile. (Elena Stan)

Reforma sanatatii - OPSNAJ ar putea fi desfiintata

Executivul ia in calcul posibilitatea desfiintarii caselor de asigurari de sanatate ale MApN (OPSNAJ), MAI si SRI, a anuntat ieri premierul Tariceanu. "Aceste case inseamna doar un aparat birocratic suplimentar. Daca analiza pe care o va face Ministerul Sanatatii va demonstra ca exista o reducere de costuri in acest fel, atunci decizia pe care o vom lua este clara: vom desfiinta aceste case de asigurari", a explicat Tariceanu. (Aniela Nine)

Ocnele Mari - Sinistratii vor fi stramutati

Persoanele afectate de caderea tavanului cavernei de la Ocnele Mari vor fi stramutate, o decizie in acest sens fiind adoptata ieri in sedinta de Guvern. Costurile aferente acestei masuri vor trebui sa fie suportate de Ministerul Economiei si Comertului, a precizat premierul Tariceanu, conform principiului "Poluatorul plateste".

Facilitati - Jurnale tv pentru surdo-muti

Proprietarii hotelurilor vor fi obligati ca, pana la sfarsitul anului viitor, sa modifice cel putin o camera conform nevoilor persoanelor cu handicap, iar posturile de televiziune vor trebui sa asigure interpretarea mimico-gestuala a principalelor stiri, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern. Firmele si institutiile care angajeaza persoane cu handicap vor beneficia de deducerea cheltuielilor cu transportul acestora de la domiciliu la locul de munca.

Invitatie - Senator roman la masa cu Bush

Senatorul PD de Bihor, Radu Tirle, va lua parte la 2 februarie la micul dejun organizat anual de Administratia Casei Albe. El se va afla printre sutele de politicieni din lume invitati sa stea la masa cu presedintele SUA, George Bush. Europarlamentarul Tirle a ajuns vedeta tv dupa ce a incasat pumni in strada de la un sot gelos pe interventia senatorului in problemele sale maritale. (Natalia Ivan)

Instanta suprema - Averea lui DIP, fara matusa!?

Fostul ministru PSD al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, si sotia lui vor afla luni verdictul instantei supreme privind legalitatea dobandirii averii lor. Cei doi soti au fost prezenti ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde, in sedinta secreta, au aflat continutul raportului celor trei experti care au facut verificarile. La sfarsitul sedintei, avocatul familiei, Ioan Neagu, a spus ca se asteapta ca plangerea procurorilor sa fie respinsa. La fel de optimist, DIP a declarat ca la sporirea averii lui n-a contribuit "nici o matusa". (Violeta Fotache)

Cazul FNA - Marturie despre "pilele" lui Vantu

Fostul presedinte al Bancii Romane de Scont, Teodor Nicolaescu, a depus ieri marturie in dosarul prabusirii Fondului National de Acumulare. El a vorbit si despre relatiile sus-puse ale fostului sau sef Sorin Ovidiu Vantu. I-a amintit pe actualii sefi ai SRI si SIE si a vorbit despre ofiteri de politie care-l vizitau constant pe afacerist. Nicolaescu a sustinut ca daca Maria Vlas ar fi sesizat Parchetul si CNVM inainte de prabusirea FNA, ar fi fost arestata din cauza relatiilor lui Vantu, iar numarul pagubitilor ar fi fost oricum mare. (Miruna Pasa)

Galati - Incendiu la centrul de plasament

Circulatia in centrul Galatiului a fost blocata ieri dupa ce pompierii chemati sa stinga un incendiu au inchis o strada intens circulata pentru a putea interveni. Focul de la Centrul de Plasament "Simion Mehedinti" si sediul scolii ajutatoare cu acelasi nume a pornit, potrivit primelor cercetari, de la cateva asternuturi care s-au aprins de la un radiator. Cei 30 de copii cu deficiente din Centru au ramas fara un adapost. (Erik Hoosz)

Achizitie - Masini noi la Jandarmerie

Jandarmeria Romana a achizitionat 66 de autoturisme de teren marca Subaru Forester, in valoare totala de 6,7 milioane de lei. Acestea vor fi folosite la interventii si patrulari, mai ales in zona conductelor care transporta produse petroliere. Masinile au fost cumparate in urma unei licitatii din 28 noiembrie, care a fost castigata de SC Radacini SRL. Autoturismele sunt fabricate in 2005 si au o putere de 157 de cai. (Radu Crivat)

Timisoara - Miron Cozma ar putea fi liber astazi

Tribunalul Timisoara judeca astazi ultima faza a procesului de eliberare conditionata ceruta anul trecut de Miron Cozma. Daca magistratii vor decide ca fostul lider al minerilor indeplineste toate conditiile legale pentru punerea in libertate, "Luceafarul Huilei" va fi liber in cel mai scurt timp posibil. In decembrie 2005, cu putin timp inainte de Sarbatori, Cozma a fost eliberat de Judecatoria timisoreana, insa doar pe hartie, pentru ca procurorii au atacat hotararea cu recurs. (Miruna Pasa)

In China - Seful AVAS a fost prof de engleza

Noul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, a lucrat in Marea Britanie pentru grupul anglo-olandez Shell si pentru o firma din Taiwan, iar in Romania a ocupat, printre altele, postul de consilier al premierului Tariceanu, cu atributii inclusiv in domeniul privatizarii. Orasanu a fost numit, prin decizia primului-ministru, in functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si a fost instalat ieri in functie.

CNA - Amenzi proaspete

Ieri, CNA a decis sa trimita somatii publice tuturor posturilor de televiziune care au difuzat imagini cu medicii si pompierii care au intrat in casa cantaretului Gica Petrescu. Membrii Consiliului au considerat ca televiziunile au incalcat Decizia CNA cu privire la demnitatea umana, precum si dreptul persoanei la intimitate. (M.S.)
×
Subiecte în articol: observator