x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

11 Ian 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Coada de pensionari pentru transportul in comun

Cateva sute de pensionari s-au adunat ieri dimineata la Directia de Asistenta Comunitara din cadrul Primariei Iasi. Batranii au stat la coada pentru a-si viza abonamentele de transport in comun.

Oradea, monitorizata video

50 de puncte din Oradea vor fi supravegheate video, dupa modelul occidental, in incercarea de a preveni infractionalitatea din oras. Nu s-au estimat costurile proiectului, dar Primaria Oradea va solicita in viitorul apropiat un studiu de fezabilitate. (Natalia Ivan)

Guru - Grig Bivolaru, aparat de avocatul lui Basescu

Dan Apostol, unul dintre avocatii presedintelui Traian Basescu, a confirmat, ieri, ca l-a reprezentat, in Suedia, pe yoghinul Gregorian Bivolaru. Avocatul a fost prezent, alaturi de colegul sau, Tiberiu Barbacioru, la Malmo, in 2005, la procesul declansat in urma cererii de extradare a lui Bivolaru. Apostol il apara, in Romania, pe seful statului, intr-o echipa din care mai face parte si fostul consilier prezidential Elena Udrea. (Radu Crivat)

Iasi - Proiectul imobiliar "Palas", denuntat

Afaceristii Zaharia Schrotter, sotul stilistei Irina Schrotter, si Sorin Ionescu, patronul societatii Instalatii Grup, au criticat, ieri, in termeni duri, asocierea dintre Primaria Iasi si Iulian Dascalu pentru constructia unui complex de locuinte si spatii comerciale in Iasi. Schrotter a declarat ca "proiectul Palas este de fapt este o afacere imobiliara, pe un teren de 12 ha, primit aproape gratis de la Primarie, al carui beneficiar va fi in proportie de 90% Iulius Group". Reprezentantii Primariei sustin ca Schrotter si Ionescu nu doresc decat sa blocheze derularea proiectului. (Radu Crivat)

RADET - Ultimatum dat restantierilor

Primele 30 de familii restante la intretinere au primit ieri somatii din partea RADET pentru a plati facturile neachitate, fiind vorba despre datorii ce depasesc sase luni. Ultimatumurile sunt adresate restantierilor din 10 blocuri situate in sectoarele 2, 3, 5 si 6. Pana la sfarsitul lunii, ei trebuie sa se prezinte la sediul regiei cu cel putin 30% din valoarea debitului, in caz contrar ei urmand a fi actionati in instanta. Una din 10 asociatii de locatari bucurestene are datorii mai vechi de trei luni catre RADET, pe lista datornicilor regiei figurand peste 10.000 de familii.

Cluj - Stampile de vot in prefectura

O punga cu stampile, printre care si doua inscriptionate cu VOTAT si ANULAT, au fost gasite in biroul fostului secretar al prefecturii Cluj, in cursul saptamanii trecute. Prefectul Alin Tise a anuntat ieri ca stampilele au fost gasite la preluarea functiei de noul secretar, Cynthia Curt. "Este evident ca au fost folosite pentru ca aveau urme de tus. Am anuntat Politia, care a demarat o ancheta si asteptam acum rezultatele", a spus prefectul. (Larisa Neagoe)

Quinton Quayle - Vizele pentru Marea Britanie raman

Vizele romanilor pentru Marea Britanie vor fi ridicate inainte de aderarea tarii noastre la UE, a afirmat din nou, ieri, ambasadorul britanic Quinton Quayle, citat de Mediafax. El si-a exprimat speranta ca acest lucru se va intampla cat mai curand si a apreciat eforturile depuse de autoritatile romane pentru combaterea migratiei ilegale.

Avertisment - Greva la metrou

Metroul nu va circula astazi intre orele 4:00 si 6:00 deoarece salariatii intra in greva de avertisment. Solicitarile sunt aceleasi ca si la precedentul protest: majorari salariale de 23% si imbunatatirea conditiilor de munca. Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou, spune ca in urma discutiilor cu administratia nici una dintre revendicarile salariatilor nu a fost rezolvata, iar acestia ameninta cu intrarea in greva generala.

Hunedoara - Colectie de icoane in pericol

Peste 2.000 de carti bisericesti, intre care si un exemplar din celebra "Cazanie a lui Varlaam", si peste o mie de icoane sunt depozitate de mai multi ani in conditii improprii in cladirea Protopopiatului din Orastie, transmite Mediafax. Camerele sunt insalubre si cu un grad ridicat de umiditate, colectia riscand sa fie deteriorata iremediabil, sustine protopopul Ionel Dumbrava. Desi a fost sesizata, Episcopia Aradului si Hunedoarei nu a avut fonduri pentru a rezolva problema.

Ghinion - Hot cazut de la etajul 13

Un tanar de 18 ani, care fusese prins la furat intr-o patiserie din centrul Capitalei, a cazut de pe un bloc de 13 etaje cand incerca sa scape de politisti. Dupa ce a fost surprins, iar cel cu care sparsese patiseria a fost capturat de oamenii legii, tanarul a fugit intr-un bloc, urcand pana la ultimul etaj. A vrut apoi sa sara pe o cladire vecina, aflata la aproape un metru distanta, dar a cazut in spatiul dintre blocuri. El a fost scos cu ajutorul pompierilor si dus la spital.

Constanta - Taxa de vizitare la spital

Noua conducere a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta doreste sa ceara persoanelor care vin in vizita la pacienti plata unei taxe simbolice, de maximum 1,5 lei noi. Pentru acesti bani, vizitatorii vor primi o chitanta dar si o pelerina de protectie. Mai mult, intrarea in curtea unitatii medicale va fi supravegheata video. (Mariana Craciun

Dosarul Revolutiei - Stanculescu, expertiza psihica

Trimis de magistratii instantei supreme care judeca din nou dosarul Revolutiei de la Timisoara, generalul Atanasie Stanculescu a aparut ieri in fata comisiei de psihiatrie a Institutului National de Medicina Legala. Urmatoarea etapa a expertizei psihice va avea loc la spitalul Alexandru Obregia, unde generalul va fi examinat mai amanuntit. "In functie de rezultatul pus de medicii din spital, sunt recomandate investigatii suplimentare sau este stabilit diagnosticul", a spus directorul INML, Dan Dermegiu.

Galati - Detectoare de radar confiscate

Cinci detectoare de radar au fost confiscate in mai putin de 24 de ore de politistii de frontiera galateni de la cetateni ucraineni, veniti in Romania pentru a-si petrece Sarbatorile de Iarna dupa calendarul pe stil vechi. Aparatele valoreaza intre 100 si 200 de euro fiecare. (Erik Hoosz)
×
Subiecte în articol: observator